Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Silverstone
Britanska dirka z navijači?
V Veliki Britaniji so optimistični glede prihajajočega poletja. Zaradi učinkovite strategije cepljenja je predsednik Boris Johnson že napovedal rahljanje ukrepov in možni bodo tudi športne prireditve z navijači.
Ursa Prosenjak
24. februar 2021 | 15:36:25

Takšen scenarij pomeni dobro novico za Silverstone, saj bi v tem primeru britanska dirka lahko potekala pred gledalci. »Do tja je še dolga pot, zato smo previdno optimistični,« je povedal Stuart Pringle, direktor dirkališča Silverstone. »Zahteve so jasne, obstajajo pa dejavniki, na katere nihče nima vpliva, kot je na primer nov sev virusa ali pa težave s cepljenjem.«

Kljub negotovosti Pringle vidi situacijo kot spodbudno. »Do zdaj se je veliko stvari odvijalo po načrtih in ljudje zelo podpirajo možnosti, ki predstavljajo luč na koncu tunela.« Dodaja pa, da se prodaja vstopnic še ne bo začela kmalu.

»Vlada je nakazala, da so športni dogodki z občinstvom četrti korak, zdaj pa smo šele v zgodnjih fazah sproščanja in marsikaj še lahko gre narobe. To pomeni, da trenutno ni nobene gotovosti, kar je za nas kot organizatorja izjemno težko.« Vseeno pa želi Pringle narediti vse, kar bo mogoče, da bi lahko na dirko povabil gledalce. »Ena od možnosti, ki jih preučujemo, je tudi vstop z negativnim testom.«

»Mislim, da so tudi navijači pripravljeni narediti karkoli bo potrebno, da bi si ponovno lahko v živo ogledali svoj najljubši šport. To si vsi želimo to poletje,« zaključuje Pringle.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija