Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Testiranja
Cepljenje za Bahrain?
Bahrain je objavil, da je pripravljen ponuditi cepivo proti COVID-19 za vse, ki bodo šli na testiranje in na dirko ta mesec.
Artur Švarc
1. marec 2021 | 1:31:46

Testiranje bo na sporedu 12. – 14. marca, dirka pa 14 dni pozneje. Bahrain je ta hip ena najbolj precepljenih držav, 9 % je že prejelo po dva odmerka cepiva.

Bahrajn se je zato odločil, da bo omogočil cepljenje tudi za udeležence večjih nacionalnih dogodkov, tako  gostujoči personal kot domačine.

»Zaradi časovnice letošnje F1 v Bahrajnu, vključno s testiranji, bo večina osebja prisotnega kar 3 tedne pred dirko.«

»To predstavlja edinstveno priložnost za vse, ki bi se želeli cepiti na prostovoljni bazi.«

Bahrain ima na voljo Pfizerjevjevo mRNA cepivo.

Bahrajnsko ministrstvo za zdravje je povedalo, da bo vsem, ki bodo to hoteli, omogočilo cepljenje ob prihodu, drugi odmerek pa bodo dobili čez 21 dni, ko bodo odhajali.

So pa v objavi pri F1 zapisali, da se njihovo osebje ne bo cepilo, saj je že del programa cepljenja v Angliji, enako bo verjetno hvala, ampak ne hvala prišlo od večine ekip.

V Bahrajnu so februarja zabeležili rekordnih 848 novih primerov dnevno, skupaj je v tej državi z okužbo umrlo 444 ljudi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
serpent
Izobrazen kader se je vedno bolj pripravljen cepit kot manj izobrazen in glede na to da tudi v ekipah najdemo precej kadra z visoko izobrazbo, lahko pricakujemo da se bodo cepili. Sam sem že cepljen z Biontechovim cepivov (sem zdr. delavec) in se pocutim fantasticno Vsekakor pa zelo podpiram to iniciativo Bahrajna, ceprav mi nedemokratkse, nesvobodne in neskularne drzave nikakor niso vsec.
1.3.2021 11:56:27
macolar
Izobražen kader je pravtako bil tisti ki je uvozil največ virusa. V začetku lanskega leta učitelji in ravnatelji iz smučišč v Avstriji, zdaj imamo že južnoafriški sev iz Namibije, ki ga je prinesel zdravnik. Zdaj se vsi veselo cepijo, potem bodo izvedli eksodus po celem svetu in prinesli s sabo nove seve, za katerimi bodo pravtako zboleli. Pa to ni teorija zarote, kot jo izvajajo nekatere brihtne glave na socialnih omrežjih, ampak preprosto dejstvo. Trditev da so manj šolani ljudje po naravi butasti in da se nočejo cepiti, pa lahko potem enačimo s tem da so visoko izobraženi sebični, nerazumni in ošabni ker mislijo da so z cepljenjem rešeni in da za njih omejitev ni. Obstajata samo dve opciji. Ljudje zbolevajo in umirajo, prioriteta nekaterih ljudi pa je kdaj in kam bodo šli na dopust...
1.3.2021 19:15:32
Aichi
Glej, o zdravniku iz MB ne moremo karkoli očitati, naredil je vse, kar pričakuješ in še več, cepljen 2x, preverjen doma, 2x spodaj testiran, testiran v pondeljek pri nas in ko je šel v torek na šiht je mal šmrcal in je šel takoj domov. Okužil ni nobenga, trije z njim so imelia dva nič simptomov, eden pa sploh ni okužen.
1.3.2021 19:43:27
macolar
Kot zdravnik bi moral razmisliti ali je zares pametno potovati tja kjer razsaja že mutirana verzija. Vse te farmacevtske firme prodajajo to cepivo z figo v žepu in visokim upanjem da stvar funkcionira tudi proti mutiranem sevu. Na srečo naj ne bi okužil nikogar, ni pa nobene garancije da stvar ne izbruhne kasneje. Sam sem občutu kako iz nič zboliš, 3/4 na oddelku nas je zbolelo čez vikend, pa smo bili na petek še vsi popolnoma zdravi.
1.3.2021 21:03:34
Aichi
Glej, nihče ne ve okol teh sevov, verjetno ste čez vikend tudi vsi končali v bolnici, eni pa umrli, morda celo 2x... Js mam IgG 66, pa se mi sanjalo ni, da bi bil lahk okužen, ko sem bil. Malo sem smrkal novembra, zaradi česar pa mio na kraj pameti ne pade, da bi šel nek test delat!!!!
1.3.2021 23:19:39
Macolar
Ni treba kričat, saj tudi sam ne bi šel na test, ampak sem imel samo namen ostat doma, sem pa obvestil šefa kaj se z menoj dogaja in glede na to da nas je več sporočalo da se nekaj dogaja, so nas takoj dali na test.
2.3.2021 7:28:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija