Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Otmar Szafnauer
Nove sponzorje je privabila znamka, ne dirkač
Po letih odsotnosti se v Formulo 1 vrača Aston Martin. Vodja ekipe Otmar Szafnauer meni, da je prav vrnitev legendarne britanske znamke privabila nove sponzorje.
Ursa Prosenjak
1. marec 2021 | 21:29:07

Aston Martin sicer ni novinec v F1, vendar je proizvajalec zadnja leta tekmoval pod zastavo ekipe Racing Point. V isti sezoni, ko se na dirkalnik in na seznam proizvajalcev vrača ime Aston Martin, se je ekipi pridružil tudi štirikratni šampion Sebastian Vettel. Obenem je ekipa pritegnila kar nekaj novih sponzorjev, med njimi so Cognizant, Sentinel One, Peroni Libera in NetApp. Szafnauer je prepričan, da jih ni toliko pritegnil nemški dirkač, pač pa bolj sprememba imena.

»Sponzorji želijo biti del naše poti, naše zgodbe. Ime Aston Martin in naši načrti za prihodnost so nedvomno privabili veliko sponzorjev. Tudi obstoječi sponzorji so zadovoljni s smerjo, kamor peljemo ekipo,« je pojasnil.

Szafnauer sicer priznava, da je prihod Sebastiana Vettla pripomogel k želji po sodelovanju nekaterih sponzorjev, toda to zagotovo ni bil glavni razlog. Njegovo domnevo potrjuje Paolo Lanzarotti, direktor Asahi International, podjetja za sponzorjem Peroni Libera.

»Vstop znamke Aston Martin je bil ključen za našo odločitev. To je fenomenalna znamka,« dodaja Lanzarotti. »Seveda je pomembna tudi sestava ekipe, toda za nas je predvsem pomembna znamka.«

Z ekipo ostaja tudi nekdanji glavni sponzor BWT, ki pa ne bo imel tako velike vloge v tej sezoni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Whiteswan
Ce kaj, ima AM dobro PR sluzbo. Kot da se v F1 vraca Mclaren Honda iz Senninih casov. Vbistvu pa gre za prebarvan copycat ki ga bosta pilotirala sin oligarha in odpisan "sampijon".
2.3.2021 6:31:53
Aichi
Veš ti kaj pomeni oligarh?
2.3.2021 7:19:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija