Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Williams
Jamie Chadwick upa na debitantski nastop v F1
Zadnja ženska, ki je sodelovala v dirki Formule 1, je bila Lella Lombardi leta 1976. Po 45 letih se takšna priložnost obeta Jamie Chadwick kot razvojni voznici pri Williamsu.
Ursa Prosenjak
1. marec 2021 | 21:49:26

Čeprav so se skozi zgodovino številne ženske skušale prebiti v Formulo 1, je to uspelo le redkim. V letih 1958 in 1959 se je Maria Teresa de Fillipis udeležila treh dirk, vendar ni zbrala niti ene točke. Skoraj dvajset let kasneje se je pojavila njena rojakinja Lombardijeva, ki je osvojila pol točke na dirki za VN Španije leta 1975. Po njeni zadnji dirki v Avstriji leta 1976 na štartu dirke svetovnega prvenstva nikoli več ni bilo nobene ženske. Zdaj želi prvakinja serije W Jamie Chadwick to spremeniti.

»Pri delu z ekipo Williams sem vselej nadvse uživala in presrečna sem, da lahko s tem nadaljujem kot razvojna voznica. Čutim, da se nenehno izboljšujem, čas, ki ga bom preživela v simulatorju, pa se bo izkazal kot zelo dragocen. Veselim se, da se bom tudi letos povsem poglobila v delo pri Williamsu,« je navdušena Jamie Chadwick.

»Veseli nas, da bo Jamie nadaljevala svoje delo pri nas kot razvojna voznica. Ne le, da je odlična ženska ambasadorka športa in ima pomembno vlogo pri promociji žensk v motošportu, tudi njeno delo v simulatorju in v zakulisju v Grovu ima izjemno vrednost. Jamiena odločenost in predanost delu ter pripravljenost premikati meje sta nekaj, kar pri Williamsu nadvse občudujemo in se veselimo leta pred nami z Jamie kot članico ekipe,« je dodal vodja ekipe Simon Roberts.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija