Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Daniel Ricciardo
Ricciardo v nenavadnem položaju pri McLarnu
Avstralec bo letos z McLarnom vstopil v svojo 11. sezono v F1, pri čemer pa je njegov mlajši sovoznik Lando Norris bolj izkušen voznik McLarna.
Milan Klemenc
1. marec 2021 | 23:16:59

Kljub temu, da je Daniel Ricciardo uveljavljen dirkač, ki je doslej v svoji karieri F1 dosegel sedem zmag, se je znašel v položaju kjer je sam novinec. Njegov moštveni kolega Lando Norris ima namreč več »delovnih izkušenj« pri sedanjem delodajalcu McLarnu, zaradi česar bo v sezono vstopil kot vodja ekipe.

Po težavnih letih, ki jih je preživljalo moštvo iz Wokinga, se njihova krivulja uspeha bolj strmo dviga. Lansko sezono so kot konstruktorji zaključili na odličnem tretjem mestu. S prihodom Daniela Ricciarda ima moštvo zelo zanimivo vozniško postavo, ki bo s prijaznim in z vsemi žaubam« namazanim Avstralcem in za humor pripravljenim Angležem vsekakor deležna pozornosti.

»Smešno je, v F1 sem zagotovo bolj izkušen, to je moja 11. sezona, toda glede McLarna pa je Lando bolj izkušen in zagotovo se lahko nekaj naučim od njega, zlasti znotraj same ekipe in integracije v družino McLaren. Vsakič, ko imaš novega moštvenega kolega, je resnično neka priložnost, da se naučiš nekaj novega, na primer delovne etike ali vozniške tehnike ali obojega.«

Riccardo je v paddocku poznan kot velik humorist, ki vedno najde kakšno možnost, da malo ponagaja osebju, dirkaškim kolegom in novinarjem, kar ga daje v krog enega najbolj priljubljenih dirkačev.

Prav tako pa je poznano, da je Avstralec, ko gre za resnost v povezavi s samim dirkanjem, zelo odprt in pripravljen prisluhniti in tudi povprašati mlajšega sotekmovalca, kar je priznal tudi sam pri čemer je povedal.

»Vedno sem precej odprtega duha in vem, da ima vsak dirkač zaupanje vase in v svoje sposobnosti a vendar so stvari, kjer moraš nekoga povprašati za nasvet, da si ne porušiš samozavesti in bi lahko podvomil v svojo odločitev. Če lahko vzamem nekaj od Landa in to uporabim za boljše počutje in boljše rezultate, potem se očitno želim naučiti čim več.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RenaultF1
Skoda da ni kolega alonsa, bi tvorila po mojem eno najboljsih ekip. Ampak tako pac je. srecno Richi
2.3.2021 8:11:28

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija