Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Aston Martin
Ekipa ne deli Vettlovega stališča
Že pred začetkom sezone sta ekipa Aston Martin in njihov novi dirkač Sebastian Vettel naletela na nestrinjanje.
Ursa Prosenjak
7. marec 2021 | 17:23:54

Britanska ekipa in nemški dirkač se ne strinjajo glede sprint dirk. Štirikratni šampion ne vidi smisla takšnega formata, ekipa pa je bolj naklonjena novosti.

Andrew Green, tehnični direktor Aston Martina, želi najprej videti, kako se bo ta načrt realiziral, nato pa bo presojal, ali je dober ali slab. »Potrebujemo pravila, ki jih trenutno nimamo,« pojasnjuje. »Imamo predlog in mislim, da si ga je večina ekip pripravljena ogledati, toda vse je v podrobnostih, ki pa na tej točki še niso določene.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Problem bo, ker tega nihče ne bo gledal. Saj se niti točkovalo ne bo...
8.3.2021 8:58:54
ripmork
Sem mnenja, kot ga imata ekipa Aston Martina (in tudi Ricciardo); dirke so načeloma bolj zanimive in pestre kot treningi (poraba goriva in gum bo približno ista), mogoče se bo pa eksperiment obnesel. Nagrada na koncu pa ostaja enaka (pole position, vrstni red za dirko).
8.3.2021 10:17:52
macolar
Ne vem točno kako dolga bi naj bila sprint dirka, in me iskreno niti ne zanima ker se mi zdi ideja mimo. Ekstra obremenjevanje komponent za štartne pozicije. Že tako je na voljo malo motorjev in menjalnikov. Spet so avtomatsko v prednosti proizvajalci, ker imajo tolerance in pakiranje bolje poštimane kot njihove stranke...Vse kar bomo videli bo nekaj DRS prehitevanj in mogoče kakšno normalno tu in tam...Kako zanimivo da konec devetdesetih nikogar ni motilo da so imeli samo 12 krogov in da so se večinoma vsi vsuli iz boksov šele zadnjih 15 minut, medtem ko si si na začetku lahko v miru ogledal slabše ekipe, ki so nekaj krogov opravile že v prvi polovici kvalifikacij. In vedno je bilo zanimivo do zadnje sekunde. Tudi zdajšnji sistem sploh ni slab, trpi samo za zlajnano in hipstersko Formulo 1, kjer je treba šparat gume, bencin, motor, menjalnik in pazit da se koga ne dotakneš, medtem ko so dirkališča kot letališča brez peska in trave ob ovinkih stez.... ampak ne, mi bomo uvedli sprint dirko, rezultat katere bo v bistvu nič. Imel boš malo več možnosti da ti avto spusti dušo na pravi dirki...
8.3.2021 18:47:44
ripmork
Meni se sicer sistem kvalifikacij kot ga imamo čisto dopade. Razumem pa željo po tem, da se proba vsak kamen preobrnit, da bi se našlo še malo več dirkaške popestritve. Ne zdi se mi, da bi bilo kaj več obremenjevanja komponent (verjetno bi bile sprint dirke res kratke), bi bilo pa verjetno več možnosti za trke med dirkači, kot sicer. Žrtvovat nekaj kvalifikacij letos za eksperiment se mi ne zdi prehudo, v najslabšem primeru se zadeva prečrta in ostane, kakor je. Se mi pa nasplošno zdi dober princip, da se bilokakšne večje spremembe najprej preizkusi na nekaj dirkaških vikendih in vidi odzive gledalcev.
8.3.2021 20:07:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija