Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lewis Hamilton
Težke preizkušnje so me okrepile
Lewis Hamilton ne skriva dejstva, da njegovo otroštvo ni bilo vedno lahko.
Ursa Prosenjak
1. april 2021 | 19:44:17

Njegov oče je moral trdo delati, da mu je lahko omogočil vstop v dirkaški šport, sam pa je bil žrtev medvrstniškega nasilja. To pa ga je le še okrepilo.

Za mladega Lewisa se je vse spremenilo, ko je prvič sedel v gokart. »Imel sem moč, za katero sploh nisem vedel. Spoznanje, da se znam postaviti zase, je bilo zelo ohrabrujoče,« je povedal.

Njegov oče je moral opravljati dodatna dela, da je sinu finančno omogočil kariero v kartingu. »To je iz mene naredilo dirkača, kakršen sem danes. Seveda so pomembne sposobnosti, toda močan vpliv je imelo tudi pomanjkanje. Za to sem res hvaležen. Če bi mi bilo vse servirano na pladnju, ne bi model danes voziti tako, kot vozim.«

Čeprav se vse več športnikov zanaša na pomoč psihologa, pa sam ne čuti potrebe po tem. »Ni mi všeč ideja, da bi se nekdo igral z mojim umom. Vem, da sem dovolj močan in dovolj sposoben, da lahko težave obvladam sam. To počnem že vse življenje,« je odločno povedal sedemkratni svetovni prvak.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
sputnik
vsa čast očetu da ni odnehal. sicer pa so njegove najtežje preizkušnje res ravno iz otroštva. v F1 je imel par težkih dirk to je pa tudi vse. psihologa bi pa rabil za kaj drugega če ne za izboljšat dirkanje. tudi žvečike ti nekdo ne ponudi samo zato ker je prijazen pač pa ker ti smrdi iz ust. beri med vrsticami lojze
2.4.2021 10:02:32
Soling
Par težkih dirk. Tako zgleda, če vozi nekdo, ki dirka na visokem nivoju, tudi z odličnim avtom, ki pa marsikomu - in to se je že izkazalo, pa še se bo - tudi ne pomaga. Imel je v svoji F1 zgodovini zelo kvalitetne moštvene in zelo konkurenčne tekmece. Pa jih primerjaj s Šumijevimi moštvenimi tekmeci, ki ga še v krogu za ogrevanje niso smeli prehitet. V svoji karieri je premagoval kar nekaj SP. Kot najboljši, takoj ob vstopu v F1, v najboljših avtomobilih. To pa je odlika in sposobnost najboljših voznikov med katere sodi.
3.4.2021 8:56:14
tadejkrze
Ja pa sej v krogu za ogrevanje noben ne sme prehitevat? 😅 Dejstvo je pa, težke dirke gor ali dol, Hamilton ima po toliko letih ogromno izkušenj in tu recimo Verstappen klecne.
3.4.2021 9:55:17
RenaultF1
Ja medalja ima vedno dve strani ampak enim to ne bo nikoli potegnilo. Mogoce je imel res tezko otrostvo (mislim koga pa niso zafrkavali kot otroka, halo) ampak v f1 mu je pa res vse z rozicami postlano. Vedno je bil znotraj mostva zasciten kot shumi. Zadnjih 7 let je imel najboljsi dirkalnik in take malenkosti odlocajo ali si prvak ali ne. Seveda ima tudi talent, kot vsi ki so uspeli priti v F1. Pac je izkoristil kar mu je dano, zakaj pa ne.
3.4.2021 10:23:22
Soling
Ja, pač samo eden izmed dirkačev, ki je imel srečo. V F1 so pač vsi nadarjeni...hahaha Hamilton bo še marsikaj dokazal, samo spremljajte ga.
3.4.2021 19:56:37
kimikaze
Izkušnje zagotovo so, a tudi izvenserijski talent in občutek za volanom ne gre zanemarjati. Tudi vedno znova me bega, kako si nekateri razlagajo srečo. Človek je v svojih mladostniških letih skupaj z fotrom pač šel stopničko več iz svoje cone udobja kot takratna konkurenca in je izstopal v monogih pogledih. Za to sta pač precej garala. Ampak tudi to ne bi bilo dovolj da danes vozi pri Mercedesu , če ne bi bilo še tisto nekaj več talenta, ker dobri so v F1 vsi. Vsi pravijo da z leti se izkušnje večajo, jaz dodajam, da z leti sploh tam čez 32-33, se komaj začne razgrinjati koliko talenta se dejansko skriva v posamezniku in ali so pretekli uspehi bili bolj plod trdega garanja. Lep primer rojenega talenta iz današnje generacije je Alonso. Brez večjih problemov je v vseh teh letih izgubil zelo malo hitrosti. Nekaj dodajo izkušnje, ampak samo z izkušnjami in povprečnim talentom(za F1) si enkrat pri prvi polovici 30. "out" proti mladini kar se tiče hitrosti. Govoriti o sreči pri omenjenih in ostalih, ki imajo nadpovprečen talent pač ne pije vode, ko greš dejansko skozi njihov življenski repertoar. Lahko pa govorimo o sreči v kontekstu, da so lahko srečni, da jim je igra narave podarila nek skupek sposobnosti, ki iz povprečja izstopa. Po drugi strani si je pa besedo "sreča" izmislil človek. Narava, biologija in ostale vede absolutno nimajo nič s tem
4.4.2021 11:24:09
RenaultF1
brevo. samo se en korak naprej naredi. Alonso bi z Mercedesom dosegel podobne rezultate. Je bil njegov mostveni kolega in je bil na vsaj enakem nivoju z njim. Ampak splet okoliscin ali pa "sreca" ce hoceta je Hamiltona popeljala tam kjer je in Alonsa tam kjer je. Saj vem boste rekli da to ni isto. Se enkrat Hamilton ima talent to sploh ni sporno, ima pa tudi absolutno in polno podporo mostva (imel jo je tudi pri mcl ob alonsu in to je prevagalo) kar mu omogoca dosegati rezultate...
4.4.2021 19:52:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija