Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Uvodni uspeh
Točke na debitantski dirki prvič po petih letih
Dirkačev, ki zberejo točke že na prvi dirki, ni veliko, toda Jukiju Cunodi je to uspelo. Nazadnje se je to zgodilo pred petimi leti.
Ursa Prosenjak
2. april 2021 | 20:11:36

Na svojih debitantskih dirkah so dirkači praviloma v težkem položaju. Večinoma začenjajo dirko na zadnjih mestih, kar jim močno oteži preboj med prvo deseterico. Vse je kazalo, da bo to doletelo tudi Jukija Cunodo na prvi letošnji dirki. Po ne ravno uspešnih kvalifikacijah in po slabem začetku se mu ni obetal poseben uspeh, vendar se je novinec ekipe AlphaTauri neizprosno boril in si izbojeval deveto mesto.

Nazadnje je tovrsten preboj uspel dirkaču pred petimi leti, prav tako v Bahrajnu. Leta 2016 je Stoffel Vandoorne vskočil namesto poškodovanega Fernanda Alonsa, ki je takrat vozil za McLaren. Na svoji prvi dirki je osvojil deseto mesto in s tem dobil eno točko.

 A Belgijec je kmalu ugotovil, da ena lastovka še ne prinese pomladi in uspešen debi še ne pomeni uspešne kariere v Formuli 1. Pohvalnemu vstopu v kraljevi razred motošporta sta sledili dve sezoni pri McLarnu v letih 2017 in 2018, skupno pa je zbral le 25 točk, njegova najboljša uvrstitev je bila na sedmem mestu.

Upajmo, da se bo podobnost med Vandoornom in Cunodo na tej točki nehala.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija