Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Charles Leclerc
Nikoli ne bom hladen in preračunljiv dirkač
Charles Leclerc velja za enega največjih talentov v Formuli 1, vendar mu nekateri očitajo preveč nagnjenosti k pretiranem entuziazmu in nevarnosti.
Ursa Prosenjak
3. april 2021 | 21:12:57

Na stezi smo že večkrat lahko videli njegov temperament, ki se mnogim ne zdi primeren za 21-letnika. Monačan pojasnjuje, da ne gre za vprašanje zrelosti, pač pa za osebnost. »Vedno sem bil takšen. Kot zelo mlad dirkač sem bil »sestavljen« iz 95 odstotkov čustev in 5 odstotkov razuma. Trdo sem delal na sebi, da sem to razmerje vsaj nekoliko spremenil.«

»Ta šport živim s strastjo in predanostjo. Nikoli ne bom hladen in preračunljiv dirkač, toda o nekaterih stvareh je treba premisliti, ko si na stezi. Zato poskušam doseči razmere 55 odstotkov razuma in 45 odstotkov čustev,« dodaja in pojasnjuje, da želi biti podoben svojim vzornikom.

Za zdaj je na dobri poti. Za njim so impresivna prva leta. »V treh letih od mojega debija sem precej dozorel. Prej nisem vedel, kako zaprto okolje je F1. Ko gledaš od zunaj, ne moreš razumeti, kolikšen pritisk je.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija