Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Andreas Seidl
Sami smo odgovorni za upravljanje s proračunom
Red Bull Racing se sooča z ogromnimi stroški po zadnjih dveh dirkah, ki pa niso nastali po njihovi krivdi. To odpira vprašanje, kdo bi moral pokriti stroške popravila dirkalnikov.
Ursa Prosenjak
3. avgust 2021 | 16:51:56

Zaradi omejitve proračuna bo Red Bullu ostalo manj sredstev za razvoj. Christian Horner je že poudaril, da bi morala FIA proučiti situacijo. Prepričan je namreč, da ni pošteno, da bi ekipa sama nosila stroške, glede na to, da ni bila kriva za njihov nastanek. S tem se strinja tudi Mattia Binotto, ki meni, da bi morali stroške poravnati tekmeci, ki so povzročili trčenje in s tem okvaro.

McLarnov Andreas Seidl je nasprotnega mnenja. »Zagotovo se ne strinjam s Christianom, ki v vsakem drugem stavku omenja omejitev proračuna in koliko nas prizadene vsak dogodek na stezi. Navsezadnje je to del našega športa. Od nas samih je odvisno, kako se bomo znašli in ali bomo s proračunom upravljali pravilno,« je povedal vodja ekipe, ki je trenutno na četrtem mestu v konstruktorskem prvenstvu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
sputnik
pol jih toliko stolčeš letos da so za drugo leto brez denarja..?? je to fer?
4.8.2021 8:20:38
dbench
Ja kot da povzročitelj nesreče pa nima stroškov.. Daj Horner, wake up, v F1 si.
4.8.2021 9:25:45
tadejkrze
Bodo zdej šefi ekip bolj iskali voznike, ki so manj nagnjeni k povzročanju nesreč, kar je samo dobro 🙂
4.8.2021 10:29:41
kimikaze
Strinjam se, da nesreče, sploh te povzročene s strani konkurence, ne bi smele biti vštete k skupnemu proračunu, ampak bi bili ti "nepredvideni" stroški obravnavani posebej. Torej če je jasno, da je škodo povzročilo drugo moštvo pa pri tem nisi nič kriv, komisarji dirke potrdijo nekrivdo, regulatorji proračuna pa ugotovijo približno škodo in ti je za ta znesek dovoljen dvig proračuna. To da bi za škodo plačevalo drugo moštvo, to je pa izjemno butasta italijanska ideja, ki bi za sabo potegnila marsikaj, a nič dobrega za šport.
4.8.2021 16:22:15
tadejkrze
@kimikaze Bog ne daj, da se kdaj ne zaletiš na cesti. Se ti bo zdelo butasto, ko bo zavarovalnica nasprotnega udeleženca hotela kriti tvojo škodo. 🙃
4.8.2021 16:35:41
RenaultF1
Točno uvesti kasko pa bo 😀. Tadej malo si zelje in hruške primerjal.
4.8.2021 17:14:52
kimikaze
Tadej ne gre se tu za denar oziroma kdo komu krije stroške. Gre za nepravičen vpliv na proračun, ker so se regulatorji sestavili takšne pogoje za proračun kot so jih , kjer očitno niso vzeli v obzir takšnih finančnih situacij ki so nastale brez, da bi lahko moštvo na njih kakorkoli vplivalo. Nepravičen pa zato, ker enostavno ne obstaja možnost da bi imeli vsi enako smolo z opisanimi stroški. Razlike pa so lahko na koncu sezone ogromne.
4.8.2021 18:33:40
jurica.kocina
Vsak ve zase, Seidel ma prov, če si niso vkalkulirali do 5% rezerve proračuna za interventne stroške so pač slabo postavl finančno strukturo bojo pa s starimi kosi dirkal.
4.8.2021 21:15:49
dbench
Asino, tole si tako zapisal kot da želiš reči, da je Bottas namerno trčil v Landa, in to tako dobro preračunano, da je vedel da bo tega odneslo v Maxa?
5.8.2021 8:07:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija