Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Alfa Romeo
Nič kaj spodbudne novice za De Vriesa
De Vriesov prestop v Alfa Romeo je zapleten zaradi povezave z Mercedesom.
Milan Klemenc
9. september 2021 | 18:56:00

Toto Wolff je dejal, da želi po selitvi Russlla v Mercedes najti mesto za De Vriesa, ki je pod njegovim okriljem. A tu se je pričelo zapletati, saj lahko ravno povezave z Mercedesom ogrozijo De Vriesov prehod v elitni razred motošporta. Včeraj je Williams potrdil Alexa Albona, ki spada pod okrilje rdečih bikov, in s tem zasedel Russllovo mesto pri tem pa zaprl ena izmed vrat De Vriesu.

Tako je verjetno edina pot, ki bi De Vriesu omogočila vstop v F1 Alfa Romeo, ki pa je podpisal pogodbo z Valtterijem Bottasom, ki bo naslednjo sezono zasedel eno mesto. V primeru odhoda Giovinazzija bi lahko eno mesto pri Alfi ostalo prosto.

»De Vriesova zgodba je zapletena, ker je močno povezan z Mercedesom in veliko lažje je imeti opravka z nekom, ki ima pogodbo s Ferrarijem, kot z nekom, ki ima pogodbo z Mercedesom. Giovinazzi, ki izhaja iz Ferrarijeve akademije, zaenkrat ostaja v igri za četrto sezono,« pove Frederic Vasseur. »Antonio je bil del sklenjenega dogovora in bo ostal del pogajanj s Ferrarijem. Imamo zelo močno povezavo in zelo odprt odnos in tukaj ne bi smelo biti težav pri pogajanjih kot jih lahko pričakujemo z drugimi.«

Ni skrivnost, da ekipe iščejo podmladek in Vasseur je potrdil, da ekipa razmišlja o angažiranju enega od vodilnih voznikov v F2. Znano je, da si tudi Alpine želi najti mesto za svojega voznika Guanyuja Zhouja.   Medtem pa ima Sauber tudi svojega voznika, 18-letnega Thea Pourchaira. Vasseur si namerava najprej ogledati dirke F2 v Monzi in Sočiju in šele nato sprejeti odločitev.

»Do konca septembra bomo imeli dobro sliko o nižjih serijah in Antonio bo lahko v tem času tudi še pokazal svoje vrline, je pa tudi del družine. Mislim, da se nam ne mudi z odločitvijo in pogledati moramo širše. Želim se osredotočiti in jim dati čas, da pokažejo, kaj vse zmorejo in nato sprejeti odločitev, ki bo verjetno sprejeta nekje v začetku oktobra,« zaključi Vasseur.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Ah, ne bom
9.9.2021 19:34:41
sputnik
vsako leto ali pa vsako drugo kak mlad pride/odide. toto je samo drugo ime za helmut marko. dogaja se pa isto. koliko mladih je imel mercedes in kje so danes??
10.9.2021 6:58:28
whiteswan
99% bo Giovinazzi ostal v AR, floskule ki jih tu gor beremo "kako bo jutri de vries podpisal za AR" so nezdružljive z realnostjo, predvsem zaradi Mercedesa.
10.9.2021 11:01:48
hubertfast
Itak da ostane
10.9.2021 16:51:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija