Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Novice
Pred 36 leti so pričeli graditi znameniti Hungaroring
Na današnji dan leta 1985 so za železno zaveso pričeli z gradnjo dirkališča na Madžarskem, ki še danes nosi isto ime - Hungaroring. Dirkališče zgrajeno v kraju Mogyorod, je nekaj kilometrov oddaljeno od glavnega mesta naše vzhodne sosede.
Milan Klemenc
10. september 2021 | 14:46:21

Kratek skok v zgodovino razkriva, da so prvo dirko za VN Madžarske organizirali že v letu 1986, potem, ko so dirkališče zgradili v zgolj osmih mesecih. Na prvi dirki leta 1986 je na najvišjo stopničko stopil Nelson Piquet, ki je z Williams Hondo premagal Ayrtona Senno v Lotus Renaultu. Čeprav si je menda Bernie Ecclestone zaželel dirko v Sovjetski zvezi, mu je bila podana ideja o dirki na Madžarskem. Prvi predlog je sicer bil, da bi dirko organizirali na improviziranem dirkališču v Népligetu  (največjem budimpeštanskem parku, ki bi bilo podobno dirkališču v Monaku), a je takratna madžarska vlada že sprejela odločitev za gradnjo steze na obrobju Budimpešte. Madžari so takrat podpisali pogodbo za organizacijo dirk F1 za obdobje petih let, ki jo spretno podaljšujejo še danes. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
Meni osebno, na špilih ena izmed najlepših prog. Mi je pa žal, da sem zamudu MX-5 meet na Hungaroringu, da bi jo tudi v živo prevozu
10.9.2021 17:01:43
hubertfast
Milan se vrača.
10.9.2021 18:30:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija