Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nesreča
Halo naposled prepričal tudi Helmuta Marka
Odkar je pred nekaj leti FIA uvedla halo, je naprava imela le malo podpornikov. Med skeptiki je bil tudi Helmut Marko, ki pa je po nedeljskem dogodku popolnoma spremenil mnenje.
Ursa Prosenjak
15. september 2021 | 18:31:53

»Ko smo začeli uporabljati halo, sem bil skeptičen. Toda sčasoma se je pokazala njegova vrednost. Že ob lanski Grosjeanovi nesreči se je potrdilo, da so po zaslugi te pridobitve posledice nesreč manj resne,« priznava Marko.

Incidentov, ki so Helmuta Marka prepričali, je bilo še več. Halo je rešil življenje Charlesu Leclercu, ko ga je v Spaju leta 2018 zadelo kolo Fernanda Alonsa. Prav tako se lahko napravi zahvali zdaj že nekdanji dirkač Marcus Erricson, ki bi se brez tega lahko na prostem treningu v Monzi leta 2018 usodno ponesrečil.

Nedeljski dogodek med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom je tako Helmuta Marka in ostale skeptike še dodatno prepričal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Dolgo je rabil v bistvu, pomoje bi imeli že nekaj žrtev...
16.9.2021 8:19:55
F1_tom
Definitivno se je halo izkazal za učinkovitega, služi svojemu namenu. Kar pa še ne pomeni, da ne bi raziskali še boljšo rešitev z vidika izgleda, brez da ogrozimo funkcionalnost.
16.9.2021 8:22:29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija