Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Toto Wolff
Sprint dirke nimajo prihodnosti
Po drugi poskusni sprint dirki Toto Wolff ne vidi prihodnosti v tem formatu. Ocenjuje, da so tveganja previsoka, prednosti pa je premalo.
Ursa Prosenjak
15. september 2021 | 21:01:38

»Format sprint dirke tako kot je trenutno zastavljen ne prinaša nobenih koristi, ker nihče ne želi zares tvegati,« pojasnjuje vodja ekipe Mercedes. »Izkupiček točk je premajhen in nevarnost, da bomo ogrozili udeležbo na nedeljski dirki, je prevelika.«

»Doslej smo videli kombinacijo splošnih težav pri prehitevanju, ker so hitrosti na ravninah precej podobne, pa tudi zato, ker v prvem in drugem ovinku nihče ne tvega,« nadaljuje Wolff. »V tretjem poskusu bomo videli, če se bo kaj spremenilo. Vredno je bilo preizkusiti format, ampak trenutno to ni to.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom
Težka bedarija. 18 krogov od tega se lah bp voziš 9 za SC. Kaj boš pol neki pomp delal za 3 kroge. Ajde probal so
16.9.2021 8:21:04
spartan
Če bi pa njegovi dirkači bili prvi in osvojili točke, pa bi sprint dirka "imela prihodnost"
16.9.2021 8:25:11
dbench
Problem je ker lahko celo dirko odvozijo brez menjave gum, ravno to pa najbolj premeša karte. Plus vse kar je naštel Toto. Mislim da je Monza še bolj pokazala slabo stran sprint dirk, kakor tista v Silverstonu. Če se ne bodo naslednje leto res izkazali dirkalniki kot boljši za vozit v zavetrju, potem res upam da ukinejo sprinte.
16.9.2021 10:20:11
Soling
Prav ima glede tveganja... V primeru trka lahko nastane prevelika škoda in to še dan pred dirko.
16.9.2021 10:20:38
roberto
Format je čisto v redu. Tako imaš v vikendu 3 prave dirkaške dogodke in na vsakem obstaja možnost, da gre komu kaj narobe. Posebej 2x start v vikendu. Saj tudi dirka ni kaj posebej bolj napeta kot je bil sprint. Je pa več možnosti, da kdo naredi napako in se potem prebija od zadaj. Saj če je vse brez napak, potem je itak procesija celo dirko.
17.9.2021 8:33:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija