Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Alain Prost
Manj dirk in več testiranja
V Formuli 1 smo zadnja leta priča številnim spremembam: povečalo se je število dirk, testiranja je manj, uvajajo pa se novosti, kot denimo sprint dirke. Novosti so pri posameznikih različno sprejete, med tistimi, ki je do njih nekoliko bolj kritičen, pa je Alain Prost.
Ursa Prosenjak
16. september 2021 | 19:39:14

Legenda Formule 1 Alain Prost za začetek meni, da je dirk morda preveč. V njegovem času jih je bilo okoli 16 v sezoni, zdaj pa se je številka povzpela že pošteno čez 20. »Razlog za več dirk je očitno želja po zaslužku. Gre za kompromis. Izgubili smo nekaj velikih sponzorjev, ni več tobačne industrije in proizvajalcev alkoholnih pijač, kar pomeni precej denarja, ki ga je potrebno nadomestiti na druge načine, recimo z vse več dirkami. To samo po sebi ni slabo, vendar obstaja neka meja.«

»Razumeti moramo, da je to pomeni daljša obdobja, ki jih člani ekip preživijo zdoma in bi radi več časa preživeli z družinami. Ob nenehnih potovanjih je to zelo težko. Nisem pretirano navdušen nad tolikšnim številom dirk. Paziti moramo, da ne pretiravamo,« razmišlja Prost.

Svetovalec ekipe Alpine sicer želi manj dirk, vendar več dni testiranja. Zdaj se ekipe sestanejo le enkrat letno med zimskim testiranjem pred začetkom nove sezone.

»Če se vrnem nazaj k številu dirk, bi jih morda bilo 20 dovolj. Največ kvečjemu 21, bi pa ponovno uvedel testiranja med letom. Uvedel bi tudi drugačna pravila za testiranja, saj to ni težko. Prednost testiranja je, da lahko preizkusiš stvari na stezi, dirkači pa lahko trenirajo. S tem se lahko tudi preizkusi mlade dirkače, nenazadnje pa se na testiranja lahko povabi tudi sponzorje,« je prepričan Prost.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Legenda.
17.9.2021 9:27:55
M.S.
Ma sploh nevem zakaj so prepovedali tobačno in alkoholno industrijo! Raka na pljučih in alkoholizma je od ukinitve še več! Ne verjamem, da kaj posebno vpliva na uporabnike!
17.9.2021 11:49:34
sputnik
M.S. dobro vprašanje. prometa je itak vedno več zato je več tudi nesreč ki pa ni nujno da so povezane z alkoholom za volanom. raka pa dobiš lahko od praktično vsega ne samo od cigaret. sam ne kadim ampak se mi zdi umik tobačnih sponzorjev res kr neki brezvezen ukrep ki ne spremeni nič
17.9.2021 11:59:56
spartan
Prost je eden redkih dirkačev, ki je dirke zmagoval z glavo. Če je hotel, pa je tudi imel surovo hitrost. Pogrešam tisto obdobje.
17.9.2021 14:34:18
whiteswan
Profesor ze ve kaj govori, naj si ga danasnji Playstation smrkavci vzamejo za zgled.
17.9.2021 17:02:38
mansell
huh.... ka ga je zob časa nagrizel...ga skor ne prepoznaš....ja, legenda, itaq.
18.9.2021 14:55:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2021 Avtomanija