Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sponzorstvo
Italija bi finančno podprla Giovinazzijev obstanek v F1
Angelo Sticchi Damiani poziva italijansko vlado k finančni podpori Antonia Giovinazzija, ki bi 27-letniku omogočila podaljšanje pogodbe z ekipo Alfa Romeo Racing.
Ursa Prosenjak
18. september 2021 | 19:15:04

Predsednik italijanskega avtomobilističnega kluba (ICA) bi bil namreč razočaran, če bi se Alfa Romeo morala odločiti za drugega dirkača zgolj zaradi finančnih razlogov.

»Odličen dirkač je in nismo mu še mogli omogočiti razviti poln potencial,« je povedal Sticchi Damiani. Upa, da bo italijanska vlada prepoznala njegov prispevek k državi z njegovo vlogo v F1.«

Sticchi Damiani zato vlado prosi za temeljno pomoč, kar pomeni zadostna finančna sredstva, ki bi Giovinazziju omogočila nadaljevanje kariere v F1. »Danes ni več tako, kot je bilo nekoč, ko dobri dirkači niso imeli nobenih tovrstnih težav,« dodaja.

Giovinazzi je trenutno edini italijanski dirkač v kraljevem razredu motošporta. »Naša dolžnost je, da pomagamo Antoniu in mu ponudimo priložnost, da nadaljuje v Formuli 1 in pokaže svoj pravi potencial ter razvoj, kakršnega si zasluži.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Whiteswan
Ze dolgo je jasno da Giovinazzija ne bodo kar tako odkantali. ITA motosport je v F1 pripeljal na skoraj 100 voznikov, le malo pa jih je uspelo osvojiti prvenstvo ali biti serijski zmagovalci. Zato bodo naredili vse da ga obdrzijo, tudi na nivoju drzave.
19.9.2021 6:40:37
Macolar
Žal je pokazal premalo. Daleč od npr. Fisichele in Trulija. Hiter na momente, med dirko pa prepogosto preprosto izgine.
19.9.2021 9:35:33
Whiteswan
Trulli je komaj zacel posteno vozit v Renaultu, prvih 5 let ni kaj dosti pokazal. Tistih nekaj posrecenih vozenj v Prostu prvo leto, ko so ostali se rudimenti Benettona v relativno hitrem dirkalniku. Druga stvar pa da sta tako on kot Fisico v F1 prisla preko Minardija, z italijanskim denarjem.
20.9.2021 9:19:02
Macolar
Pokazala sta več kot dovolj, da sta ostala. Giovanazzi pa preprosto ni zanesljiv. Še Vassuer je izjavil to že nekaj časa nazaj. Glede na razliko v letih bi moral biti konkretno boljši vsaj od Raikkonena v istem moštvu, pa mu tudi ne uspeva dovolj suvereno. Na kvalifikacijah ja, a na dirki ne. Monza je bila zanj utrinek, pa je ponovno sam sebe zaj..
20.9.2021 13:50:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2021 Avtomanija