Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Alain Prost
Reverzna štartna vrsta razlog za odhod iz F1
FIA poskuša na različne načine narediti F1 bolj zanimivo in sprint dirke za kvalifikacije, vsaj v Monzi, niso bile bog ve kaka uspešnica. Ideja o obratni štartni vrsti pa je še bolj nora.
Artur Švarc
20. september 2021 | 22:18:19

Ta ideja bi namesto petkovih kvalifikacij štartno vrsto za sobotno sprint dirko določila kar po vrstnem redu v svetovnem prvenstvu, kar pomeni, da bi z zadnjega mesta štartal Verstappen, eno pred njim pa Hamilton. S prve štartne vrste bi praktično redno štartala oba Haasa. Alain Prost, svetovalec Alpine, je mnenja, da je to zelo slaba ideja, kar je povedal tudi v svojem podcastu.

»Formula 1 mora ohranjati določen nivo tradicije v tehnologiji. A treba je razumeti, da najboljša ekipa zmaguje, ker je najboljša. To je duh in namen F1. Obratna štartna vrsta je nekaj, kar to izniči.«

»Če bi vpeljali tako novotarijo v F1, bi zapustil ta šport. To je najhuje, kar lahko narediš osnovnim principom tega športa. Raje imam dominanco ene ekipe, ker so opravili najboljše delo. Sem odprtega duha, a tudi tradicionalist.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2021 Avtomanija