Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Toto Wolff
Rotacija je rešitev za trojne dirke
Koledar naslednje sezone Formule 1 je že bil deležen številnih kritik, predvsem zaradi števila dirk, ki jih je po mnenju nekaterih preveč. Zdaj se je oglasil Toto Wolff s predlogom rešitve.
Ursa Prosenjak
12. oktober 2021 | 21:53:44

Vodja ekipe Mercedes ocenjuje, da 23 dirk sicer ni preveč, da pa bi morale ekipe uporabiti princip rotacije.

»Čeprav želimo imeti dirke po vsem svetu in prirejati izjemne dogodke na čudovitih prizoriščih ter s tem povečati prihodke, pa obenem ne želimo, da to terja davek pri ljudeh v našem športu,« je povedal Wolff in opozoril, da so trojne dirke naporne.

»Lahko bi sicer rekli 'veseli bodite, da ste del F1 in če ne zmorete, pojdite delat kaj drugega,' vendar je to povsem v nasprotju z mojim načinom dela,« nadaljuje in poudarja, da je dobro delovno vzdušje v ekipi izjemnega pomena.

Rešitev, ki bi preprečila preobremenjenost članov ekipe, vidi v rotaciji. »Če lahko v sezoni, ki obsega 23 dirk, 5 dirk izpustimo, je to ogromna razlika za vse udeležence. Vsi imamo v ekipah mlade ljudi, ki še niso imeli priložnosti sodelovanja v prvi bojni liniji.«

Dodaja, da ne gre za višje člane, kot je on sam. »Upoštevati moramo tiste, ki zares trdo delajo. Mehaniki in tehnično osebje so na lokaciji že tri dni pred začetkom dirkaškega vikenda, da vse pripravijo. Zaradi velikega števila dirk so veliko bolj obremenjeni, kar vodi do napak, te pa lahko tudi usodno vplivajo na izid dirke. Vse je na njihovih ramenih. Mi pri mizi pa lahko vplivamo na to in misliti moramo na njihovo korist,« zaključuje Toto Wolff.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom
A naslednje leto bo še vedno omejitev treh motorjev?
13.10.2021 8:12:56
RenaultF1
Evo moj predlog . Pa je lahko dirk kokr ces, samo rabis dve ekipi ki rotirajo in je to to. Pa se bolj pestro bi bilo ker bi ekipe med ne delom malo uspavale reflekse
13.10.2021 8:44:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2021 Avtomanija