EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Formula ena včeraj, danes in jutri
Dolga desetletja je niti v formuli ena vlekel Bernie Ecclestone, od lanskega leta pa imamo nove šefe in sicer ameriški medijski koncern Liberty Media, kateremu v kraljevem razredu motošporta poveljuje Chase Carey.
Bojan Vrbnjak
2. februar 2018 | 13:05:18

Po letu dni vodenja formule ena s strani novih večinskih lastnikov Liberty Media lahko že povlečemo prve zaključke oziroma razlike med starim in novim šefom – Berniejem Ecclestoneom in Chase Careyem. Tako kot je običajno, se mnenja v tem pogledu razlikujejo in tudi sam se ubadam s tem, v korist katerega se nagiba jeziček na tehtnici. Formula ena nekoč, danes in jutri – to je skupni imenovalec mnenj, ki se krešejo o tem, kdaj in kaj je bilo bolje oziroma bo bolje, če sploh. Priznam, da se sam v velikih dvomih glede prihodnosti, kar pa ne pomeni, da zagovarjam staro strukturo.

V času vodenja formule ena s strani CVC Capitals v osebi Bernieja Ecclestonea ni bilo vse slabo, vendar prav tako tudi ne vse dobro. Ecclestone je formulo ena vodil kot podjetje bolj zaprtega okolja. Kaj se bo počelo na dirkališčih, pa naj si gre za prireditve, oglaševanje ali morebitne novosti, je moralo skozi njegovo pisarno. Tam se je določalo, kako in kaj ter seveda za kakšno ceno. Glede novosti je bil Bernie zelo tog, kajti po njegovem mnenju na primer novi mediji (družabna omrežja) ne prinašajo denarja. Zanj so veljale le tri najbolj pomembne stvari: dobiček, dobiček in seveda dobiček.

In zaradi mnogih stvari je bil Bernie v zadnjih letih vse bolj na slabem glasu. Zaradi dejstva, da ni želel stopati s časom, se je v zadnjih letih zanimanje za formulo ena občutno zmanjšalo. V veliki meri tudi zaradi pregrešno dragih vstopnic, ki so ponekod za tri ali štiri člansko družino presegle vrednost enotedenskega dopusta, in ustvarjene zaprtega kroga znotraj paddocka. S prihodom hibridne tehnologije v formulo ena leta 2014, pa se je zadeva samo še poslabšala. Pravi dirkaški puristi so se raje ognili dirkališč, na katerih niso več slišali znamenitega in tako priljubljenega zvoka motorjev dirkalnikov, zaradi katerega so ušesa bolela še najmanj tri dni po dirki.

Ampak, ali so vse te slabe strani preteklosti, obdobja pred Liberty Medio, zares izključno krivda vodenja s strani Bernieja Ecclestonea? Sam osebno v to ne verjamem, toda o tem nekoliko več pozneje.

Liberty Media, ki je formulo ena prevzela v začetku lanskega leta, naj bi poskrbela, da bo vse dobro in lepo. Navijači bodo znova trumoma drveli na dirkališča, sponzorji se bodo skorajda tepli za svoj oglaševalski prostor, ekipe pa bodo izenačene v tej meri, da bo lahko na kakšni dirki zmagal celo Haas ali Sauber. Malo morgen, dragi moji. Tega filma ne bomo gledali, kajti ne da še ni bil posnet, ta nikoli ne bo posnet!

Kdor pozna ameriško poslovanje, predvsem velikih korporacij, ta ve, da tudi pri njih veljajo tri pomembne stvari. Glej ga zlomka, taiste kot pri Ecclestoneu: dobiček, dobiček in ja, dobiček. Upam, da ne obstaja nekdo, ki je mišljenja, da je Liberty Media formulo ena kupila zaradi naklonjenosti ali ljubezni do formule ena. Vložek oziroma investicijo bodo želeli – in to tudi dosegli – oplemenititi z dobičkom. Tako kot to počno z vsemi svojimi investicijami.

Zato ne gre pričakovati, da se bodo znižale vstopnice za dirko, kajti do sedaj še nisem slišal niti črke o tem, da bi znižali pristojbine promotorjem za izvedbo dirke. To kaže tudi njihova namera – kot je to bil primer pri Ecclestoneu -, da koledar dirk razširijo in da ekspandirajo na trge z rastočim gospodarstvom. Tja, kjer ni težko dobiti 50 ali več milijonov za izvedbo dirke. Besede Chase Careya, da je potrebno zadržati tradicionalne evropske steze, so zame zgolj leporečenje. Zakaj potem Monza spet visi na nitki, zakaj so težave v Nemčiji, državi z najbolj razvito avtomobilsko industrijo? Odgovor se nahaja v previsokih pristojbinah.

Seveda je treba Liberty Media priznati, da so se mnogi stvari izboljšale, predvsem kar se tiče togosti v paddocku (sploh medijev) in seveda poudarek na spletu in družabnih medijih. Tudi njihovi pogledi na prihodnost so obetavni – vsaj nekateri. Močno pa upam, in verjamem, da nisem edini, da iz formule ena ne bodo naredili šova po vzoru Super Bowl ali drugi ameriških prireditev. Lanska dirka v Austinu je bila zame prav groza. Dlake so mi stale pokonci in šlo mi je na bruhanje, ko sem videl, kako so najavljali dirkače (napovedoval jih je Michael Buffer, znan iz boksarskih dvobojev), ki so prihajali iz tunela ob spremljavi otrok in kako sta si nasproti med pokalom stala Hamilton in Vettel. Samo tega ne prosim. In za božjo voljo, naj se ne ukinejo tako imenovane Grid Girls. Te spadajo v tradicijo in zgodovino formule ena – kljub aktualnemu spolnemu škandalu v Hollywoodu.

Vrnimo se temu, ali je za vse slabo v formuli ena v času svojega vodenja res kriv le Bernie Ecclestone in ali bo Liberty Media uspela kraljevi razred motošporta narediti boljši in zanimivejši. V obeh primerih odgovarjam z jasni NE. Pogosto namreč pozabljamo, kako veliki vpliv imajo ekipe. V zadnjem času vse večji. Uvedba hibridne tehnologije je bila storjena le na njihovo zahtevo – zaradi približevanja in sinergij s serijsko proizvodnjo. Potrebno je bilo le animirati okoljevarstvenike in predsednika FIA Jeana Todta ter vse skupaj zaviti v zeleni papir. Zelena formula ena. Ojoj. 

Prav tako je iluzorno pričakovati, da se bo na najvišji stopnički odra za zmagovalce zares znašel dirkač ekipe Haas ali Sauber. Tega si še scenaristi in režiserji cenenega firma ne bi drznili storiti, kaj da bi to doživeli v realnosti. Že desetletja gledamo formulo ena dveh ali celo treh razredov in težko verjamem, da se bo to v prihodnosti spremenilo. Če pa bodo novi lastniki vztrajali pri ideji izenačenosti v formuli ena (tako na stezi kot tudi pri porazdelitvi denarja), pa se lahko zgodi, da se bodo napovedi oziroma grožnje z odhodi iz formule ena (nazadnje Ferrari) tudi uresničile.

Kot je prav tako običajno, se mnenja tako strokovnjakov kot tudi navijačev o tem, kdaj je bilo bolje, razhajajo. Nekateri s(m)o še vedno nostalgiki in si želimo vrnitev 80-ih ali 90-ih let, nekateri so zadovoljni in se identificirajo z aktualnim hibridnim časom, spet drugi pa bi si želeli bolj standardizirane formule ena. Zase osebno lahko povem sledeče: Formula ena včeraj, z motorji V12, V10 ali V8 – o Bog, vrni nam te čase. Formula ena danes: hibridna tehnologija – kaj pa vem. Formula ena jutri:  za enkrat NE HVALA! Sploh pa ne po vzoru Trumpovega stavka "Make Amerika great again", le da Liberty Media to trenutno počne v formuli ena in jo vse bolj amerikanizira.           

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija