Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kaj nam povedo testiranja?
Čisto nič, se glasi odgovor po prvih dveh dneh testiranj.
Artur Švarc
27. februar 2018 | 23:54:25

Vsako leto ista dilema, kdo je najbolje opravil domačo nalogo med zimskimi počitnicami in kdo bo letos pri vrhu? Če smo se kaj naučili iz lanskih testiranj in tistih pred njimi je, da bomo končni odgovor dobili šele po prvem treningu v Melbournu ali še dan kasneje na kvalifikacijah. Vse ostale napovedi so nehvaležne, čeprav se po prvih dveh dneh kažejo obrisi, iz katerih lahko naredimo nekaj zaključkov.

Prvi, vsaj zame, je ključen, bolj od samih časov – haloja ne opazim, žal tudi ne dirkača, a strah pred okoli obrnjenim opankom je bil vsaj pri večini morda res pretiran. Tako kot pred petdesetimi leti dirkači niso uporabljali varnostnih pasov, pa danes jih, tudi lani niso uporabljali haloja, a vsaka varnost je boljša kot nobena varnost, čeprav bo verjetno estetika tudi pri tej rešitvi v prihodnjih letih napredovala in bržkone vodila do povsem pokritega kokpita in bomo priča vesoljski (po)dobi F1.

To, da je Mercedes pri vrhu, ne pa čisto na vrhu, je ponovitev lanske zgodbe. Vemo, kako se je razpletlo po 20 dirkah. Tudi Ferrarijeva današnja dominacija sliši na mehkejšo različico gum, da o Vandoornejevi hiper mehkužnosti ne govorimo. Ja, Renault je zraven, McLaren ne čisto, hitri časi so doseženi na mehkejših gumah od ostalih, a vendarle, trije motorji na sezono so prinesli določen napredek. Lanski fiasko japonskega dobavitelja je za Japonce le še grenak in oddaljen spomin in upamo lahko, sam si upam napovedati, da bo pri vrhu več ekip kot lani, ampak da Mercedes ostaja čisto na vrhu. Zagonetka ostajata oba Ferrarjeva služabnika, Haas in Sauber. Bojim se, da je vsaj za njiju rezervirano začelje.

A že jutri je lahko drugače, najhitrejši bo Renault, na repu s težavami bo na primer Red Bull.

S tem hočem povedati, da se lahko vsaj še nekaj dni testiranj držimo napovedi iz uvoda. Nič ni jasnega, razen da v Barceloni dirkači popoldne vozijo tudi med sneženjem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija