Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Poker z visokimi stavami
V medijih se vse pogosteje pojavljajo izjave predsednika Ferrarija Sergia Marchionneja na eni strani, ter predsednika FIA Jeana Todta na drugi. Tema pa vedno enaka, formula 1 po sezoni 2020, pri čemer obadva retoriko zaostrujeta. Kakšen razplet lahko pričakujemo?
Peter Žmak
16. marec 2018 | 16:09:13

Sergio Marchionne v svoji trmasti drži spominja na Enza Ferrarija. Čeprav sta živela v dveh popolnoma različnih obdobjih, ki ju težko primerjamo in čeprav je eden znamko zgradil od temeljev navzgor in jo je drugi le prevzel po službeni dolžnosti, lahko na določenih točkah potegnemo vzporednice med njima. Enzo Ferrari je moral prehoditi strmo pot, s težkim nahrbtnikom, da mu je naposled uspel veliki met. Zgodbo je zgradil na strasti do razvijajočega se motošporta ter na ugledu. Finančno se je večkrat znašel pred preizkušnjami, ki pa jih je z vztrajnostjo in nekaj sreče, ki spremlja pogumne, tudi premagal. Z napadi je branil svojo ranljivost, katere se je dobro zavedal. Svojo tovarno je videl kot lep gliser v morju, kjer je veliko večjih, močnejših ladij, ki mogoče niso tako agilne in hitre, so pa sposobne prevoziti ocean.

Zavedal se je, da mora najti zaveznika, če hoče preživeti na dolgi rok. Našel ga je zadnji trenutek, konec šestdesetih let v Fiatu, ki je financiral njegovo udejstvovanje v F1. Dirke so bile za Enza Ferrarija edino kar je štelo, vse ostalo pa so bila sredstva za financiranje. V varnem naročju Fiata pod vodstvom Giannija Agnellija je tako lahko razvil svoj imperij do ene najbolj prepoznavnih svetovnih znamk. Sergio Marchionne takega sponzorja nima in ga ne potrebuje.

Ferrari je postal čezoceanska, močna ladja. In če je Enzov ugled rasel, ko se je stisnjen ob zid boril z Goljati, Sergio take vloge nikoli ni imel. Ferrari kotira na borzi, vsako leto zavestno povečuje število izdelanih avtomobilov, vrednost podjetja raste. Iz teh osnov, ki niso sama po sebi umevna, mora zagotavljati finančni tok iz katerega financira tudi ekipo F1. Tudi on pa je očitno zelo predan dirkanju, saj je že povedal, da ne bo ponovno kandidiral za šefa FCA, temveč se bo posvetil Ferrariju. Kot kaže, je to sedaj »njegov« Ferrari. Izmed vseh šefov v zadnjih 30tih letih, je po svojem nastopanju najbolj podoben Ferrariju, še posebej ko gre za grožnje z izstopom v smeri Indy in CART serije. Sredi osemdesetih je tak manever izpeljal tudi Enzo Ferrari, ki je nezadovoljen z novimi pravili okrog motorjev, celo naredil prototip Indy dirkalnika, ki ga je predstavil na novinarski konferenci.

Seveda umika ni bilo, bil pa je sklenjen dogovor. Danes smo priča podobnemu scenariju. FIA in Liberty Media hočejo dogovor, ki pa Ferrariju in Mercedesu ne diši. Kot je povedal Jean Todt, želi do konca leta dogovor. Tak ali drugačen. Da bi do njega prišli, se bodo morali večkrat vsesti za mizo in odigrati poker, pri čemer nihče ne bo v rokah imel štirih asov ali »ful house«, da o lestvici niti ne govorimo. Težko je napovedati, kdo bo spretneje blefiral. Najverjetneje pa Ferrarija tudi v bodoče ne bo na dirki Indianapolis. Kje bo pa Formula 1 čez nekaj let?     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RenaultF1
Ah nehajte mu peti take hvalnice, Sergio je navaden poslovnez in nic drugega. Na koncu bo naredil ROI in ce bodo stevilke spilale bo OK ce ne pa adijo. Enzo je bil pa dejansko zagrizen inzenir, ki ocitno ni mogel ali hotel dirkati, pa je zato zgradil ekipo. Mogoce pa vas je zavedlo da Sergio enostavno dela tisto kar je Enzo izpeljal (torej ponavlja).
21.3.2018 14:55:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija