EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Komentarji   |   Mercedes in Ferrari
Marš ven iz formule ena!?
Priznati moram, da me je izjava Damona Hilla, ki bi iz formule ena pregnal Mercedes in Ferrari, nekoliko zmedla in pripravila do tega, da se malce globlje posvetim tej zadevi.
Bojan Vrbnjak
27. marec 2018 | 12:12:12

Verjetno se bodo mnogi strinjali z njegovo zahtevo, željo ali predlogom – kakorkoli že -, da bi formula ena delovala bolje, če v njej ne bi bilo teh dveh ekip oziroma proizvajalcev. Nerodni mi je, ker se moram ponavljati, toda že sedem laških let ponavljam, da imajo proizvajalci prevelik vpliv v formuli ena. Ta je še bolj očiten in večji s prihodom hibridne tehnologije. Le-ta je bila uvedena zaradi sinergij, povezav in kaj vse si ga bodi zrcaljenj s serijsko proizvodnjo, pri čem so bili tukaj najbolj glasni pri Renaultu. Verjetno so upali, da znanje hibridne tehnologije pri Mercedesu in Ferrariju ni tako veliko, zaradi česar bi lahko stali na prvem mestu. Ampak realnost je povsem drugačna.

Ob menjavi vodstva formule ena, kjer so senilnega Bernieja Ecclestonea zamenjal medijski profesionalci Liberty Media, so morda mnogi upali (tudi sam potihoma), da bodo Američani sedaj nekoliko umirili proizvajalce in koncerne, tako da bosta v vasi kraljevega razreda motošporta spet zavladala mir in harmonija. Toda moja slutnja, da temu ne bo tako, je spet imela prav. To sem že navedel v eni izmed svojih prejšnjih kolumn. Težko bodo Američani na tem področju kaj spremenili – vsaj v nekem doglednem času ne. Proizvajalci so v formuli ena razpletli svoje lovke do te mere, da jih je težko obvladovati. Ampak s pravilnikom motorjev za leto 2021, je Liberty Media vendarle naredila korak, ki je proizvajalce privedel do tega, da se zamislijo. Predvsem Mercedes, ki si poenostavitve motorjev ne želi in tačas nastopa dokaj diplomatsko, in še bolj Ferrari, ki pa kar na prvo žogo grozi z odhodom.

Moja zmeda tiči tudi v tem, da smo sedaj v formuli ena priča trem strankam. Saj je tako bilo tudi prej, ampak mnenja sem bil, da bodo zadeve bolj usklajene, dorečene. Na eni strani FIA vabi nove proizvajalce (BMW, VW, itd.), na drugi strani pa bi bilo po mnenju mnogih bolje, če jih ne bi bilo. Sedaj pa bodi pameten.

Verjamem, da bo potrebno najti kompromis. Damon Hill je verjetno mislil dobro, slabo pa je to predstavil. Lahko se preženeta Mercedes in Ferrari, morda bo moral kovčke spakirati tudi Renault, s katerim pa je on osvojil svoj edini naslov in zanimivo, da jih v svoji želji sploh ne omenja, ampak: ali bo potem motorje formuli ena dobavljala Zastava iz Kragujevca? Ponavljam, vpliv proizvajalcev je nedvomno prevelik, toda v tem trenutku jih ne moremo odmisliti iz formule ena. Seveda bodo mnogi dejali, saj bi lahko ekipe uporabljale motorje Cosworth ali od nekoga drugega zasebnika. Saj smo v daljni preteklosti prav tako imeli motorje s čudnimi nazivi in imeni, pa so bile dirke zanimive. Sploh za nas, kot pravi moj Il Commendatore Aichi hardcore formulaše in nostalgike. Pri mladih pa sem že bolj v dvomih, kajti veliko jih formulo ena spremlja tudi zaradi določenih blagovnih znamk, katere drugače vozijo po cestah.

Upati gre, da se bo našla prava pot, po kateri naj bi formula ena šla v prihodnosti in da bodo dirke zanimive, napete in da nič ne bo narobe, če bo v njej tudi kakšen Mercedes ali Ferrari. Prav tako pa tudi upam, da bodo gledljive, kajti te ceremonije "Made in USA" po vzoru Super Bowl, Indycar, itd., so pa vsaj za moje pojme malo preveč osladne.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Sam podobno razmišljam (in se tudi že ponavljam kot stara plošča) Liberty in Ross sta kar dregnila v osje gnezdo s predlogom novega pravilnika motorjev, ampak nekaj os bo treba zbezat in pobit, da se bo stanje izboljšalo. S tem ne mislim dobesedni pregon proizvajalcev ven (čeprav bi kar se mene tiče komot lahko bili le dostavljalci motorjev), le pri oblikovanju prihodnosti športa bo treba vodit glavno besedo in se ne pustit izsiljevat proizvajalcem - včasih tudi naglas (kot je Todt naredil zadnjič). Mi je zelo všeč, da se spet omenja budget cap, da se testira aero ideje,... upam le, da bo v letu ali dveh uspelo kakšne od teh sprememb vpeljat in da ne bo samo pri besedah ostalo.
29.3.2018 20:04:44
matt0
Ma točno to. Brez ta velikih ne gre, z ostalimi tako ni kaj. Ampak da se ekipe odločajo o pravilih, imajo nek veto in podobne bedarije mi pa ne bo nikoli jasno. To je serija. Če so ti spremembe všeč, se prilagodi, če ti niso, adijo
29.3.2018 20:53:44
blebar
Če ta zadnji stavek velja tudi za navijače jih bo treba kar nekaj odsloviti, saj se praktično z nobeno spremembo ne strinjajo (gre za moje opažanje glede na komentarje na tem portalu), poslušam samo nerganje zdaj čez to, zdaj čez ono...
29.3.2018 21:07:03
tadejkrze
Ja a je naš problem, če je skoraj vsaka sprememba na slabše?
29.3.2018 21:34:22
ripmork
Nerganje je od prve f1 dirke naprej Enim gledalcem je fascincija nad tehnološkim razvojem bistvena, spet drugi bi rad predvsem videli akcijo na stezi, tretjim je vseeno za to in so samo zadovoljni, da njihov dirkač/ekipa zmaguje. F1 ves čas svojega obstoja lovi ravnotežje med regulacijo razvoja in športnim, tekmovalnim aspektom... kakor izboljšaš situacijo na enem področju, gre drugje narobe, nikoli ne bodo vsi zadovoljni. Sem definitivno proti prodajanju/kupovanju šasij ali celo standardizaciji kar se tega tiče, bi pa vseeno lahko F1 kaj dobrega za zgled vzela iz Indya. Tam so bolj pragmatični. Spremembe aero pravilnika denimo, s katerim so dirkalniki letos spet postali istočasno elegantnejši, preprostejši in omogočajo lažje prehitevanje. Ta kompleksna prednja krilca so prva stvar, ki morajo stran (in to rečem ob vsej moji fascinaciji do aero razvoja, precej več časa kot pred dirkami preživim ob prebiranju f1 tehnikalij).
29.3.2018 21:40:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija