Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
F1 je dogodivščina
Formulo spremljam že od rane mladosti, že kot otrok, spomin mi seže, da sem gledal eno od dirk 1985, po televiziji seveda, strar 10 let.
Artur Švarc
11. maj 2018 | 10:44:07

33 let pozneje odkrivam, da se mi vrača strast do vsega, kar je s tem povezano, čeprav sem bil nekje v obdobju od 2008 do 2014 v precejšnjem leru, na meji, da tudi ne pogledam kake od nedeljskih dirk (nekaj jih dejansko nisem, pa so razlogi precej zabavni ;).

Da je F1 pri nas v hiši, je seveda kriv fotr, ki je že kot 16-letni mulc spremljal VN Avstrije v Zeltwegu tam nekje 1973, če se ne motim. V bistvu je on kriv za vse, tudi za to, da že 20 let berete to našo ljubo in najboljšo F1 odisejo na spletu. Bili smo in ostajamo pionirji v marsičem, od prvih, ki smo v F1 na dirke prinesli digitalni fotoaparat (in zato skoraj leteli iz paddocka, ker so redarji mislili, da snemamo video), pa bili nasploh ena prvih spletnih novičarskih strani pri nas, daleč pred 24 kur, rtvslo ali podobnimi.

Skozi naše vrste se je zvrstilo veliko število mladcev, ki je delo vzelo kot hobi ali bolj zares, mnogi od njih so prav skozi F1M in Avtomanijo našli svoj življenjski poklic, njihove zgodbe pa bomo seveda predstavili tekom našega jubilejnega leta v posebni rubriki. Z mnogimi smo tudi izgubili stik, nekateri so se posvetili družinskim poslom in družini (Konig), Mihelca vodi uspešen startup, Reven dela v marketingu pri Akrapoviču, v jedru ostajamo legenda Newsman, jaz, DonP (s katerim sva skoraj tepla Schumacherja 2000 v Imoli) in sveža moč, Zoki, ki kadar ne sprašuje zgodovine in tala šusov v šoli, tripa predvsem na formulo E (in me s tem spravlja ob živce!).

V naši skupini je sevda tudi neverjetni Byrkus, ki, kadar se ne skriva pod Kamnom, trosi fakte iz rokava. Skratka, je kot Yoda, le da govori v pravem vrstnem redu.

In seveda, last but not least, je tu fenomenalni Videk, živa legenda, s svojimi prigodami, ki z nami in torbo objektivov hodi na dirke že kar nekaj let, tudi v Barcelono je šel tako, kot se kdo v hipu odloči, da gre recimo v trgovino po mleko, kar za sabo potegne čudovite logistične probleme. Tudi za Španijo, kamor je bil »poklican« s strani Hamiltonovega asistenta. Že nekaj časa je njegovo delo opaženo in obeta se mu preboj med velike, morda največje, v tem poslu, kar je za svet, kjer vladajo Angleži, Nemci in druge velesile, izjemno.

Vsaka dirka, na katero gremo, je dogodivščina, lahko bi in morda bom o tem nekoč napisal knjigo, od tega, kako je Bonča potisnil Wolffu telefon v roke, da ga slika a Hamiltonom (o metanju telefona na progo med treningom, menjavanju gume pri Toro Rossu med dirko do legendarnih I am a racing driver, you know, pa kdaj drugič). Ali moje kreganje z belgijskimi policisti, da me lahko ustrelijo, ampak se bom vseeno peljal po bližnjici, pa ideji, da se v Eau Rouge pripeljem z rolerji (kontra smer), ki jo je asistent FIA zelo slabo sprejel z nakazanim rezanjem akreditacije :) .

F1 smo ena velika družina – tako tisti, ki gledajo F1 po televiziji kot tist, ki smo v tem našli strast in poslanstvo. Tudi zato boste moje in naše delo lahko v prihodnje spremljali tudi kot majčken del prenosov na TV.

Ne spomnim se, da sem kdajkoli gledal navijaške izgrede nogometnega tipa v F1, razen legendarnih zabadljivk v pesmicah o homoseksualnem Šumiju in Who the fuck is Berger v kampu v Avstriji med Avstrijci in Nemci, a so se skupaj kmalu zatem nalivali s pivom.

Zabavno za mojo zbirko prigod in zgod bo tudi prvo srečanje obeh Miranov lani, ki sta zaznamovala mojo formulaško pot, prvi je fotr, drugi pa legendarni il Commentatore, ki je prav tako na nek način lansiral F1 magazin preko Grand Brixov.

Kakorkoli že, F1 je tehnični šport, je spektakel, je dogodoviščina. In zdi se mi, da se po 20 letih aktivnega dela in več kot treh desetletjih spremljanja F1, šele dobro začenja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Srečanje obeh Miranov, hehe Pri meni se je začel cirka 93,94,... pomoje nas je večina preko fotrov začela gledat. Moram rečt, da sem tudi sam letos začel spet redno dirke spremljat, f1 strast se vrača. Deloma, ker se mi ni dalo več ubadat z lovljenjem stream-ov, pa zarad predvidljivosti vsega skupaj pretekla leta. Tole letos je pa kar popestritev, orkaduš, še proste treninge spremljam (predvsem me blazno firbec matra, koliko lahko ta-oranžni še napredujejo).
12.5.2018 13:36:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija