Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kdo je stric iz ozadja?
Tretjina letošnje sezone je mimo in po nekaj letih tudi tretjina sezone prenosov F1 na slovenski televiziji.
Artur Švarc
19. junij 2018 | 21:48:46

Ob dejstvu, da je medij, ki ga berete že skoraj 20 let, pač nesporna avtoriteta, ko gre za pisanje in poročanje o F1 pri nas in da smo v dolgih letih šli skozi najrazličnejše preizkušnje in izzive, je bil logičen naslednji korak, da vse svoje znanje naša ekipa z mano na čelu izkoristi še izven papirja in spleta.

Po vrnitvni prenosov na slovensko televizijo po nekaj letih sem bil sprva skeptičen – dokler nisem tudi sam spoznal, da je ta del F1 posla vse prej kot enostaven, daleč od pisanja novic za portal, ki ga berete.

Kapo dol Il Comentattoreju Ališiču za dolga leta dela in še mnogim drugim, ki so stopali in tudi uspešno stopili v njegove čevlje. Od prvega prenosa naprej so šle reči korak za korakom naprej, navzgor. Še vedno bo delež gledalcev bentil na vse mogoče načine, tudi preko socialnih omrežij, pri čemer tudi primitivizem izražanja ni nič nenavadnega. Ampak nisem edini mnenja, da je dvojec Lukič – Zupančič zaenkrat presegel vsa pričakovanja. Ni lahko sedeti v majhni sobi in komentirati dirko smrtnega dolgčasa kot je bila na primer tista v Monaku. Je pa malo lažje, če imata komentatorja strica iz ozadja. Točno to je že nekaj dirk moja vloga, da komentatorjema posredujem informacije, ki zahtevajo nekaj več spremljanja časov, zapisov na Twitterju in Instagramu med dirko. V vsem skupaj sem našel izziv, kako pripraviti prispevke pred dirko in nenazadnje ker dobrih idej ni nikoli preveč, bomo z entuziastično ekipo TV3 skušali pripraviti drugačen format, vključno s pogovorno oddajo pred dirko, zanimivimi gosti in prispevki. Ne trdim, da bo zadeva vsem všeč, sploh na začetku, a ko enkrat vidiš, koliko ur gre za to, da pripraviš 3-minutni prispevek o 300. dirki Fernanda Alonsa, začneš ceniti delo, ki na koncu rezultira v dvournem prenosu dirke. Vsem napakam navkljub.

In ko sem v Monaku med dirko komentatorja uspel prepričati, da še enkrat uporabi legendarno Ališič – Jefra foro s kristalizacijo gum, so mnogi, tudi v naši ekipi, padali po tleh od smeha in začudenja (pazi zdaj, samo še gume morajo kristalizirat... čez nekaj sekund pa...).

No ja, stalo me je oziroma me bo rundo piva. Pa o crkotini MGU-K pri Ricciardu so v našem prenosu tudi govorili še preden je postalo  jasno, da ima Avstralec težave. Skupina entuziastov, z Luckyjem in Žažijem za mikrofonom, pa enim stricem iz ozadja in nadvse simpatično producentko, ki je tako kot jaz obsedena s perfekcionizmom in tripa na vse, kar je bencinskega, pa ostalo ekipo. Ni mainstream TV hiša, se pa trudijo in imaj(m)o vizijo. In tako bo prva oddaja novega formata na sporedu jutri zvečer ob 22h. In je nekje na 10 % tega, kar imamo idejo narediti v prihodnje. Že naslednji korak bo prihodnji vikend v Avstriji.

In ja, menda se prenosom F1 kmalu pridružujejo še tudi druge serije, najprej F2, ki je prav tako zanimiva in karbon frči po zraku bolj kot perje od golobov, ki jih zbiješ z avtom. In kdo bo komentator? Nek stric… :)

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
A dej, šele zdej sem prebral da je bila včeraj oddaja Pa tisti prispevki pred dirko so res lepi. Pohvale vsem za trud. Edini razlog, da čez poletje ne bom spremljal dirk je, ker so dolgočasne
21.6.2018 22:12:32
tadejkrze
btw, a je luštna?
21.6.2018 22:12:52
hubertfast
No, super, sem prav vesel, da ste združili moči. Ziher se bo poznalo.
24.6.2018 8:41:13
xrenaultx
Če pa imate take zveze, pa poskrbi, da bodo malo razmislili kdaj dajejo reklame. Ker s tem uničijo vse skupaj. Lep primer včeraj. Alonso na 15 mestu. Oni se odločijo za reklame, vozniki pa še vedno vozijo. Pa dajte no. Potem pa konec reklam, pa pojma nimaš kdo je vse prišel naprej.
24.6.2018 8:55:12
matt0
Moram pohvaliti TV3, moraš met jajca, da stopiš naprej in Sloveniji omogčiš dostojen prenos. Daleč od tega, kar bi lahko bilo, zanimanje se povečuje, kvaliteta prenosa prav tako. Nihče ne pričakuje slovenskega SKY F1, je pa že Ališič pokazal, da se da tudi pri nas storiti marsikaj. Se popolnoma strinjam z xrenaultx, nevem, kdo vkljaplja reklame, ampak konec Q2 včeraj je bil res slab...
24.6.2018 11:15:15
bojci1
reklame,kot pravite so rak rana vseh slo tv.....
25.7.2018 15:40:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija