Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Komentarji   |   Uraden začetek sezone 2019
Končno
Danes se v Barceloni, natančneje na stezi Circuit de Catalunya-Barcelona ob 9. uri, pričnejo prva uradna zimska testiranja in s tem tudi letošnja sezona.
Bojan Vrbnjak
18. februar 2019 | 8:02:38

Če bi se sezona pričela s ceremonijo, bi verjetno danes pred vrati Barcelone slišali besede: "S tem razglašam letošnjo sezono kot odprto." Aplavz, navdušenje, evforija, pričakovanja, želje…hura. Ampak, navijači F1, sploh tisti pravi, vedo, da gre zgolj za testiranja. Prva resna preizkušanja novi dirkalnikov, pod dirkaškimi pogoji seveda in ne krogi za film in šov. Zares gre, sedaj bo vrag odnesel šalo in vzdušje iz slavja, prisotnega na predstavitvah, bo preteklost. Sedaj je na vrsti resno delo, soočanje s težavami in kakšna neprespana noč.

V prvi vrsti bo obstajalo samo eno vprašanje: Kdo je pri novem oziroma z novim dirkalnikom naredil najboljše delo? Ekipe so nam predstavile svoja nova orožja letošnje sezone, čeprav se moram tukaj ugrizniti v jezik. Ma kakšne nove dirkalnike, prosim lepo. Večina jih je pokazala neke računalniške fotografije starih dirkalnikov, na katere so namestili nova krilca 2019, pogosto je bila svetloba pri fotografiranju dokaj slaba – namenoma seveda -, nekateri pa so svoje dirkalnike preoblekli v nekakšne maskirne zunanje podobe. Nasploh sem imel občutek, da so ekipe ravno z zunanjimi podobami odvračale pozornost od bistva. Vzemimo primer Red Bulla, ki je prav izstopal. Sam osebno bi si želel, da bi rdeči biki nastopali v tej zunanji podobi, toda temu ne bo tako.

Ampak za božjo voljo, čemu skrivanje? Dobro vemo, da se bodo dirkalniki v Melbournu razlikovali od teh, ki jih bomo videvali v dveh tednih testiranj v Barceloni. Na podlagi ugotovitev, simulacij in analiz pridobljenih podatkov iz Barcelone,  bodo tovarne pred dirkaškim koncem tedna VN Avstralije v Melbournu delale s polno paro. Prav tako se bodo pregrevali simulatorji, kjer bodo testni dirkači iskali še zadnje desetinke ali stotinke. Sploh pri Ferrariju, ki ima kar štiri mladeniče za to delo.

Kakor koli že, vseeno pa nas bo zanimalo, kako bodo potekala testiranja. Čakali bomo na prve opoldanske čase, jih primerjali, debatirali, pametovali, se šli strokovnjake in analitike ter na podlagi vsega prej naštetega izdelali lestvico razmerja moči za letošnjo sezono. Ta bo prvak, ta bo nevaren, ampak samo drugi, ta se bo izboljšal, ta je pogrnil na celi črti, za tega pa se sprašujem, kaj za vraga sploh počne tukaj. Tako nekako. Naj mi bo to "posploševanje" oproščeno, sploh od tistih, ki dobro vedo, da so ta testiranja res preizkušanje novega dirkalnika in novih rešitev, a še vedno je vse skupaj zavito v skrivalnice. Ja, kdo pa si želi sleči hlače že pred sezono? V dokaj mrzli Barceloni, ko pa bo v Avstraliji veliko topleje.

Dovolite mi, da še v neki meri tudi sam "pametujem" in z veliko verjetnostjo, da imam vsaj malo prav ali pa da ga pošteno usekam mimo, napovem glavne protagoniste, ki se bodo sukali tam okrog vrha. Bom kar pošten in ne bom nakladal in pametoval, saj gre oziroma bo šlo tudi letos za običajne osumljence. Mercedes bo tudi letos merilo, ponovno bodo srebrne puščice plen, ki ga bodo lovci želeli ujeti. Sploh tisti v rdeči opravi. Čeprav jim želim, da bi bila letošnja sezona še bolj napeta, toda dvomim, da bo lahko Red Bull z novim partnerjem Hondo držal korak s prvima dvema ekipama. Naj se motim ali ne, toda v veliki meri sem prepričan, da se bosta v gozdu prvenstva za naslov lovila Mercedes in Ferrari, ostali pa bodo le aktivni sodelujoči gledalci in opazovalci tega preganjanja lovca in plena.

Prav tako bomo verjetno z veliko napetostjo pričakovali rezultat teh aerodinamičnih sprememb za sezono 2019. Se bo obnesla kot obljubljajo veljaki in varuhi pravil F1, ali pa se bodo uresničile kritike mnogih strokovnjakov in šefov ekip, da je to bilo trošenje denarja za majhen učinek. Težko bi verjel, da ima FIA v svojem okolju strokovnjake, ki bi se lahko kosali s tistimi, ki se sprehajajo po svetih dvoranah moštvenih ekip. Nekako me to spominja na avtomobilsko industrijo, kjer si proizvajalci omislijo najsodobnejšo varnostno opremo, a tatovi so vedno korak pred njimi. Tudi tukaj v F1 je tako, da se inženirji, ko dobijo v roke nova pravila, ne lotijo prvo izdelave posamezne komponente, temveč preverijo, kje se nahajajo sive cone.

Bentiš, seveda ne smemo pozabiti še na gume. Kaj ti pomaga izjemen dirkalnik, če se ta nikakor noče spoprijateljiti s črnim zlatom Pirellija. Če ugotoviš, da se pridobljeni podatki CFD tehnologije in simulatorjev ne ujemajo v celoti z dejanskim stanjem na stezi. Groza.  

Kakorkoli že, sezona se z današnjim dnem uradno pričenja, zaželimo si vsi skupaj, da bo napeta, razburljiva in zanimiva, da ne bo nihče zaspal pred televizorjem, da na tribunah dirkališč ljudje ne bodo buljili v svoje pametne telefone ampak od navdušenja stali in skakali. Zaželimo si, da bi se polje zares nekoliko bolj približalo, da ne bi doživljali ogromni časovnih razlik med najboljšim in najslabšim, ter..ja..oh in sploh naj bo v redu. Pa naj zmaga najboljši, čeprav je to vsako leto tako.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija