Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Komentarji   |   Pogled v morebitno bližnjo prihodnost
Mercedes 2021 še v F1?
Zadnji dogodki in špekulacije znotraj in okrog ekipe Mercedes so me privedle do razmišljanja, kaj bo s serijskimi zmagovalci hibridnega obdobja F1. Veliko je namreč indicev, ki bi lahko govorili v prid njihovemu morebitnemu slovesu po letu 2020.
Bojan Vrbnjak
23. maj 2019 | 12:39:10

Naj že v uvodu povem, da gre tukaj zgolj za moje osebo razmišljanje, ki je nastalo na podlagi različnih dejavnikov, špekulacij in indicev okrog in znotraj ekipe Mercedes. Dovolil sem si, da pogledam v sicer zamegljeno kristalno kroglo in skušam napovedati scenarij, ki bi se lahko zgodil leta 2020 za obdobje od leta 2021 naprej, ko nastopijo nova radikalna pravila.

Kot prvo je tukaj nedavna smrt predsednika nadzornega odbora in solastnika ekipe Mercedes Nikija Laude. Naj še velja, da se mora šov nadaljevati tudi po smrti (in s tem delo ter življenje), a moramo se vprašati, kaj se bo zgodilo z njegovim deležem ekipe. Kaj bo sedaj, ko ne bo več te vezi med koncernom in dirkalnim moštvom, katero je utelešal prav Lauda. Seveda bi lahko Mercedes njegov delež odkupil, a kako je to pravno dorečeno in zapisano, ne vemo. Da je ekipa tudi brez njegove prisotnosti tekmovala in to uspešno, pa smo lahko videli.

Prav tako pa so nezanemarljive govorice in špekulacije o drugem solastniku in šefu ekipe Mercedes Toto Wolffu, ki naj bi leta 2021, torej v letu novih radikalnih pravil, zasedel mesto prvega moža F1 Chaseja Careya. Torej selitev iz ekipe k večinskemu lastniku Liberty Media. Naj se Avstrijec še kako trudi z zanikanjem te govorice, a vse več ljudi omenja to željo Američanov, ki v njem vidijo idealnega moža za položaj Careya, ki se želi po letu 2020 nekoliko umiriti.

Tako bi Mercedes ostal brez dveh solastnikov. Brez dvoma, da bi lahko nadaljevali z uspešnim delom v kraljevem razredu motošporta, a tukaj nastopi še tretja oseba, ki pa je v ekipo (neposredno) prišla. To je novi šef koncerna Ola Källenius, ki je zamenjal Dieterja Zetscheja. Koliko je znano, pa Šved ni takšen navdušenec nad F1 kot je bil njegov nemški predhodnik. Zato se lahko upravičeno vprašamo, ali bo dal soglasje za podpis novega sporazuma Concorde.

Ta novi sporazum bo zaživel z novimi pravili – torej leta 2021. In kot je znano, ta novi pravilnik (z uvedbo zgornje meje proračuna) tako Laudi kot tudi Wolffu nikakor ni ugajal. In da uvedba zgornje meje proračuna ne bi bila dovolj, je tukaj FIA še dodala nekaj za posladek v obliki standardiziranih delov v F1. Menjalnik (drobovje le-tega), platišča, zavore – vse to bo standardizirano. In lahko smo prepričani, da pri tem ne bo ostalo. Ali bo potem takšna F1, ki bo vse bolj podobna IndyCaru, za Mercedes še zanimiva?

Nikakor ne smemo pozabiti še enega dejavnika, ki bi lahko podkrepil moje razmišljanje. To je vstop Mercedesa v električno formulo. V hibridni tehnologiji, ki tačas vlada v F1, so dosegli vse in še več. Od leta 2014 naprej so nepremagani, tekmeci se jim nikakor ne morejo približati in nič ne kaže proti temu, da Mercedes ne bo osvojil oba naslova tudi letos ter prihodnje leto. Težko verjamem, da bi tekmecem (tukaj mislim predvsem na Ferrari in Red Bull) uspelo nadoknaditi zaostanek, ki je še vedno velik. In ker so hibridno tehnologijo v F1 izpilili do potankosti – kar bodo seveda s pridom izkoristili v serijski proizvodnji -, bi lahko sledil naslednji korak in to je čista elektrika. Zato vstop v formulo E. In slovo iz F1? Konec koncev Mercedes nima kaj več za dokazati, s tekmeci so se dobesedno igrali in po morebiti sedmih zaporednih naslovih prvaka hibridnega obdobja, bi jim lahko močno padla motivacija – sploh ob neuspešnih tekmecih.

V primeru, da Mercedes zares zapusti F1 (kot tovarniška ekipa recimo – motorje bi morda za primerno ceno še naprej dobavljali svojim strankam), bi to lahko sprožilo domino učinek. Prvi kandidat, ki bi se lahko odločil, da gre po poti Mercedesa, je Red Bull. Kajti naslov leta 2021 – ne glede kdo ga bo osvojil – bo imel grenak priokus. Osvojil ga je/bo nekdo samo zaradi tega, ker nekoga ni/ne bo. Naslov bi romal v roke oziroma vitrine nekoga, ki ne bi imel dostojnega ali enakovrednega tekmeca. Čeprav roko na srce, se to dogaja že sedaj. Mercedes tačas res nima enakovrednega nasprotnika.

Seveda naj na koncu še enkrat ponovim in poudarim, da gre tukaj zgolj za moje osebno razmišljanje in špekuliranje. Ni odveč da omenim, da se z mojo tezo ne strinjajta le moja kolega tukaj v Monaku (Vid Voršič in Marko Hanželič), temveč tudi tuji kolegi, s katerimi sem ob kavici na to temo izmenjal nekaj besed. Brez da bi zvenelo kot lastna hvala naj povem, da so bili presenečeni nad tem razmišljanjem in ob navedbi vseh tukaj navedenih indicev tudi sami ne izključujejo te možnosti.

P.S.

Z vsem globokim spoštovanjem do preminulega Laude, smo se s kolegi na poti v Monaku spontano pošalili, kaj bi se zgodilo, če bi delež Laude odkupil Nico Rosberg.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Kallenius je potrdil F1 še za naprej saj na investicijo okoli 500 milijonov letno le ti prinesejo nazaj več kot 3 milijarde v koncern. Da o reklami niti ne govorimo.
3.6.2019 9:41:28
ripmork
Teza, da bi lahko Mercedes ob vstopu novega pravilnika zapustil ta šport ni nič novega - so med pogajanji o bodočem pravilniku pri srebrnih že lep čas nazaj namigovali na ta scenarij. F1 je preživela že marsikaj, če je lahko preživela izstop srebrne zvezde enkrat, jo lahko še drugič. Če bo nov pravilnik vsaj malo izboljšal situacijo (ne)sorazmerja moči, bo šport dolgoročno zelo pridobil. Me veseli, da Liberty ni popustil pod pritiski lobijev in uvaja prepotrebno regulacijo v ta šport - zelo pozno in mukoma, a vendarle. @huberfast: 3 milijarde? To se mi pa kar velik sliši
3.6.2019 10:08:43
hubertfast
3 milijarde povzemam iz italijanskega članka, očitno na podlagi F1 prodajo toliko več avtov. Kar je meni logično. Seveda to ne zasluži F1 ekipa. Edino še Ferrari si na račun F1 povečuje prodajo cestnih avtov, ok nekaj še Renault in McLaren.
3.6.2019 11:52:45
hubertfast
Link ne bom pripenjal ker grem lahko v Banovce 😎🤣☺️
3.6.2019 11:55:18
hubertfast
Meni je to logično, Mercedes in Lewis Hamilton sta globalni znamki za uspeh.
3.6.2019 12:00:27
hubertfast
Tudi zato mogoče Lewis, ko ve na žalost nekaj več od mene pravi, da je sposoben še 5 let dirkat 😎🤣☺️
3.6.2019 12:02:23
Fero
Vprašanje če bi bil Mercedes kaj boljši od drugih, če ne bi že prej začel s projektom. Kar se Hamiltona tiče, se ne morem strinjat da je globalna znamka za uspeh. Predno je Mercedes prevladal. ko je Red Bull dominiral, Vettel z njim ni imel veliko dela..
3.6.2019 12:05:22
hubertfast
Redbullu je na koncu važna prodaja pločevink. So prisotni v cca 170 državah. V avstrijo prinesejo skoraj 2 % bruto keša, tako, da se splača.
3.6.2019 12:11:36
hubertfast
@Fero, to glede začetka je malo v trto zvito, vsaj po moje. Kdorkoli je bil poleg je vedel kaj jih čaka. Mercedes samo z svojo tehnološko prednostjo drži zadeve na varni razdalji.
3.6.2019 12:15:21

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija