Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Komentarji   |   Milan Klemenc
FIA še enkrat več dokazuje svojo nekonsistentnost?
Tisti, ki odločajo na podlagi pravilnika niso najbolj na čistem o tem, kako uporabljati pravilnik in spravljajo v neugoden položaj organizacijo kot je FIA in šport kot je F1.
Milan Klemenc
28. oktober 2019 | 18:22:46

Čedalje bolj se nam kaže nemoč FIE, ki bi morala pokazati pokončno držo, avtoriteto in predstavljati verodostojnega partnerja v F1. A ko smo že mislili, da je lahko le  bolje, nas znova negativno presenetijo tako, da ko pride do zapleta naredijo iz njega še večjo farso. 

Še malo pa bodo za nazaj kaznovali nekoga iz karavane F1, ki je storil prekršek predlani. Ja tako daleč je prišlo vse skupaj in nič več ni nič gotovega. Kar nekaj letošnjih odločitev je bilo izrečenih  po tistem, ko je bila uradna izjava, da je o nekem incidentu zadeva zaključena ali da sploh ne bo preiskave. 

Iz dneva v dan iz odločitve v odločitev kažejo svojo nemoč in izgubo v času, prostoru in dimenziji. Ne vedo kateri način ubrati, da bi si dvignili ugled in avtoriteto, zato se odločajo med močjo argumenta in argumentom moči. 

Ko prebiram njihova poročila, ki so nam dostopna na elektronskih medijih, se sprašujem kaj pri vragu pa so delali do sedaj in ali mi gledamo drugačno dirko od njih. Seveda mediji ne čakamo, da bodo komisarji dali uradno izjavo in poizkušamo iz njih izvleči čim več. A več kot o delčkih nepovezanih besed je težko dobiti in o stavčnih zvezah pa lahko kar sanjamo. Na čase se sprašujem če so se včeraj pričeli učiti govoriti in da ne znajo več kot dvakrat yes in trikrat no (kot Kimi pred leti). 

V kolikor se sprašujete v čem je težava, vam lahko pojasnim, da se vsi komisarji skrivajo za listom papirja, ki ga nato posredujejo sedmi sili. Nihče ne zna ali noče pojasniti medijem pred mikrofoni (če pa že, pa to pojasnijo z zamikom), da so se tako odločili, ker je bilo kršeno to in to. Ne znajo se odločiti zdaj in takoj ter stati za svojo odločitvijo, prav tako ne znajo izreči kazni za vse podobne ali identične kršitve enotno in tu je srž problema, nekaj jim manjka in to je konsistenca, ki zeva kot prepad. 

Čedalje bolj je vidno, da je pomembno kakšne barve je dirkalnik in kdo ga upravlja in ne kakšna je bila kršitev. Ne zagovarjam Maxa, daleč od tega in priznam, fant je dober, vendar olika je nekaj kjer je zamudil, ko so jo delili, podobno kot njegovemu očetu, a to ni tema za razpravo. 

Včeraj mi je sorodnik dejal, Milan eno stvar boš moral sprejeti, v vsej karavani je le eden, ki ne jamra za vsako pasjo figo in takih ne ni več, vsi so egoisti, ki bi še lastno mater prodali, da so na vrhu in to boš moral sprejeti pa če ti je prav ali ne. 

Po teh besedah sem preprosto utihnil in se zamisli. Prav ima, skoraj vsi so egoisti in prav vse spremlja armada varuhov (tiskovnih predstavnikov s snemalniki), da ne bi kdo kaj preveč povedal, pa naj bo to o moštvu, dirkalniku ali odnosih znotraj moštva. V glavnem, vse v celofan zavito in sijoče, da kar bliska.  

Da se vrnemo na sobotne kvalifikacije, 22-letni Nizozemec je priznal, da je prezrl rumene zastave in kaj zdaj, ti ti falot, kam si gledat bi lahko zaključili in bi ga kaznovali z odvzemom zadnjega hitrega kroga, ki je bil sicer najhitrejši a vendar bi obdržal mesto na prvem štartnem položaju s časom kroga, ki s kršitvijo ni imel nič. 

Ampak se je FIA odločila, da mora biti kazen vzgojna, tako kot je bila že lani, ko so Maxu v Rusiji prisodili tri kazenska mesta zaradi neupoštevanja rumenih zastav. Pri tem pa nihče pa ne pove. kaj je z Bottasom in njegovim raztreščenim dirkalnikom in potencialni kazni, ki ga lahko doleti. 

Lahko preživimo ves dan v prerekanju in se skrivamo pred dejstvom, da je po pravilih in nič drugega, in pravila je pač treba upoštevati o čemer ni dvoma. 

In ja, je v pravilih da bi moral Verstappen zaradi varnosti upočasniti. Prav tako ne pravim, da so ga neupravičeno pozvali h komisarjem. Daleč od tega. Težava je v tem, da za takšno kršitev ni predpisane kazni, Verstappen pa je že v prvem poskusu privozil krog s katerim se je postavil na najboljši štartni položaj. Poleg tega pa je bil kaznovan zaradi kršitve varnosti in to pomeni, da kršitev sama po sebi nima nobene zveze s konkurenco. Postavlja se mi vprašanje.  Zakaj so torej Maxu izdali tekmovalno kazen, ki je vplivala na vse delo, ki ga je opravil v tem dirkaškem vikendu?

Moj pogled in mogoče za premislek.

FIA se je odločila, da ga udari tam kjer najbolj boli, pa še to z enim samim namenom, da ne bo več niti pomislil na kaj takega. 

Tudi pri pritožbi Racing Pointa nad Renaultom so uporabili športni pravilnik, čeprav je bil protest dan na domnevno kršitev tehničnega pravilnika. A ker tega niso bili sposobni tega dokazati, zato so uporabili kar nekaj, kar sploh ni bilo stvar protesta.

Po drugi strani pa se mi poraja vprašanje, kdaj in kje bodo že enkrat potegniti črto in rekli, do sem ja,  naprej pa ne. Druga težava je v tem, da gre za iste ljudi, ki Kvjatu na domači dirki niso pustili, da bi nosil poslikano čelado v čast dirke v svoji domovini. 

Rečeno je bilo; Ne ne boš, ker je tako v pravilih in konec. 

Kaj pa bi FIA mojstri naredili če bi jo vseeno nosil?!

Verjetno spet kakšno bistroumno, o tem ni dvoma. 

Povzetek:

Če povzamem, prihaja čas ko se bomo morali vprašati, zakaj nekatere zadeve niso regulirane, nekatere pa do podrobnosti. Komisarji pa se spuščajo na teren, ki ni reguliran, oziroma ga prilagodijo svojim pravilom z nešteto podpoglavji in …., ki so včasih tako nejasna, da verjetno še sami ne vedo kako člen uporabiti. 

Dejstvo je, da je Verstappen celo priznal, da ni upočasnil saj so se komisarji izrekli, da ne gre za kršitev. Max je v dobri veri ob na jezik položenih besedah prostodušno priznal, da ni zmanjšal hitrosti, saj je menil, da je zadeva zaključena, a se je prav s tem ustrelil v koleno. FIA je imela njegovo izjavo (pustimo senzorje), ki je veljala za verodostojno in +3 je bil tu. 

Z drugimi besedami, bolje bi bilo, če bi lagal, tudi če bi imeli enake dokaze.

Po moje videnju izrečena kazen ustreza le eni in edini razlagi, ki mi pade na pamet in to je, da Vsemogočna FIA dela, kar hoče. Istočasno pa me preleti srh in strah, kaj bo če bodo s tem nadaljevali. Bodo pričeli spreminjati zgodovino F1 za nazaj?

Sicer pa; Ali je pričakovali od vrhovnega organa F1, da se bo spremenil čez noč?  Po moje se ne bo in psi lajajo, karavana pa gre tudi naprej. Težava bo postala problem takrat, ko bo tisti pes, ki laja tudi ugriznil, takrat pa bo igrala druga pesem z drugim naslovom in samo upamo lahko, da ne bo naslov Zadnji tango v Parizu (sedež FIA).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija