Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Novosti pri Ferrariju
Novi dvojni difuzor
Ferrari je zatrobil v napad. V Barcelono so pripeljali kar nekaj novosti, ki so bile integrirane v prenovljeni dirkalnik F60B – od prednjega krilca do dvojnega difuzorja.
Jure Božič
11. maj 2009 | 12:36:02

Dirka za veliko nagrado Španije je bila prva evropska dirka. Kot je običaj, so ekipe na stezo pripeljale številne novosti v sklopu večje razvojne stopnje. Največ novosti so pokazali pri Ferrariju, toda tudi ostale ekipe so se lahko pohvalile z narejenim delom. Najprej poglejmo, kaj so naredili pri Ferrariju.

Rdeči so se v Barceloni pojavili s prvim poskusom dvojnega difuzorja, da bi s tem zmanjšali zaostanek do moštev na vrhu. Novi difuzor vsebuje dve široki luknji v stranicah osrednjega kanala. Ti luknji prepuščata zrak in ga usmerita na zgornji rob difuzorja. Na ta način difuzor mutira v dvojnega.

Ferrari je modificiral tudi zadek dirkalnika. K temu spadajo manjša prekritja za izpušne cevi, poleg tega so tudi znižali to področje. K novemu dizajnu zadnjega dela karoserije dirkalnika F60 štejeta tudi dve dolgi reži v prekritju motorja, ki naj bi omogočili učinkovitejšo hlajenje motorja. V primerjavi s prejšnjimi verzijami so letošnji zadnji deli dirkalnikov veliko bolj kompaktni. Reži je v petek najprej uporabil le Kimi Raikkonen, toda že v soboto je to novost imel tudi Felipe Massa.

Ferrari je na prednjem krilcu namestil podobne končne plošče kot jih uporabljajo pri Brawn GP. Sestavljene so iz drugega vertikalnega elementa, ki leži na upognjenem profilu in naj bi izboljšale pretok zraka okrog prednjih koles. Majhne smernike, ki so jih uvedli v Bahrajnu, so zadržali. K temu so dodali dodatno režo, ki je podobna tisti pri Toyoti. Tudi glavni profil prednjega krilca je spremenjen in sedaj leži, v področju končnih plošč, nekoliko višje od tal.

Ferrarijeva prva verzija dvojnega difuzorja

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija