Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Novi Red Bullov difuzor
Razkrita državna skrivnost
Red Bull je svoj novi dvojni difuzor pred očmi konkurence skrival kot kakšno državno skrivnost. Poglejmo, s čim nas je presenetil Adrian Newey.
Jure Božič
27. maj 2009 | 10:09:42

S prvim treningom v Monaku je svojo premiero doživel novi dvojni difuzor ekipe Red Bull racing, ki deluje po "Brawnovem principu". Že samo to je zanimivo, kajti pri originalnem zadku dirkalnika RB5 takšnega difuzorja sploh ne bi mogli namestiti. Kajti oblika zadka kaže zelo nizko raven z zgornjo viličasto roko zadnje obese, ki preko zgornje strani menjalnika tvori posamičen element. Tako da so lahko novi difuzor v dirkalnik namestili le s pomočjo nadaljnjih sprememb na zadku dirkalnika.

Pri čem pa to v celoti ne drži. Red Bull je v Monako pripeljal le dva karbonska menjalnika, namesto enega, ki ga je Mark Webber uporabil v Barceloni. Neodvisno od tega, so morali pri Red Bullu zaradi novega difuzorja spremeniti le nekaj manjših delov na dirkalniku.

Difuzor je v primerjavi s starim modelom premaknjen nekoliko nazaj, toda zaradi tega ekipi ni bilo treba spreminjati oblike zadka. Dvojni difuzor je jasno viden skoti zgornji kanal (rumena obroba na risbi). Ta novost naj bi na tem področju dirkalnika izboljšala potisno silo k tlom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija