Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Detajlne izboljšave v Monaku
Majhne stvari večjih učinkov
V Monaku so v preteklih letih povsod iz dirkalnikov izrasla razna krilca. Letos smo bili zaradi pravilnika deležni le detajlnih izboljšav.
Jure Božič
29. maj 2009 | 8:10:42

Monako je steza, na kateri moštva običajno opravijo številne tehnične prilagoditve, kajti tukaj potrebuješ predvsem eno: potisno silo k tlom. Letos je bila situacija nekoliko drugačna. Nekatere ekipe so prinesle novosti, toda ne samo za to, da bi dirkalnik prilagodili Monaku, temveč tudi, da bi ga izboljšali v celoti.

Ferrari: Predelano prednje krilce

Ferrari je v Monaku pripeljal celoten paket novosti, med njimi tudi predelano prednje krilce za F60. Le-tega so že bolj prilagodili "Brawnovem stilu", predvsem na končnih ploščah. Drugi vertikalni element, ki je nameščen na robu klinastega elementa, naj bi izboljšal pretok zraka okrog prednjih koles. K temu so ta element, v primerjavi z dirko v Španiji, postavili višje. S tem so zmanjšali turbulence, ki nastanejo zaradi vrtenja koles. Prednje krilce je s tem pri manjših hitrostih učinkovitejše.

Toyota: Nove plošče prednjega krilca

Stranske elemente, ki jih je Toyota uporabila že v Španiji, so za dirko v Monaku še enkrat prilagodili. Če smo natančni, to zadeva predvsem zunanje smernike, ki so v Španiji bili še vertikalni, v Monaku pa so jih upognili navzven, tako da so tvorili profil krilca z upognjenim koncem. Ta element ne zmanjšuje samo turbulenc, temveč ustvarja tudi večjo potisno silo k tlom.

Brawn GP: Šasija - krilca

Tačas najboljši dirkalnik v polju formule 1 se v Monaku ni hvalil s številnimi novostmi. Čeprav so nekoliko modificirali difuzor, kjer so na strani umestili dva utora, ki naj bi povečala njegov učinek. Če izvzamemo to novost, smo lahko na belih dirkalnikih opazili le majhne spremembe. Še posebej je bodlo v oči nameščeno vertikalno krilce, nad majhnim usmernikom zraka pred stranskim zabojem dirkalnika. Ta element je rahlo upognjen in pomaga pri delitvi zračnega toka. En del je usmerjen skozi stranske zaboje, ki skrbi za hlajenje, drugi del pa usmeri pod dirkalnik in s tem poveča učinkovitost difuzorja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija