Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Izboljšave pri Williamsu in Brawn GP
Številna nova prednja krilca
V Carigradu smo bili priča številnim novostim na moštvenih dirkalnikih. Williams in Brawn GP sta se osredotočala predvsem na prednje krilce.
Jure Božič
9. junij 2009 | 9:41:08

Moštva so na dirko v Carigrad pripeljala številne nove dele. Ferrari je modificiral svoj dirkalnik F60 – v določenih območjih je opravil korenite spremembe. Pri Williamsu so se osredotočili na novo prednje krilce, ki sledi principu krilca, ki ga uporablja ekipa Brawn GP. Tačas vodilni v prvenstvu pa so v Carigrad pripeljali novi premikajoči se del prednjega krilca.

Prednje krilce Williams FW31

Moštvo iz mesteca Grove je razvilo povsem novo prednje krilce. Inspiracijo za svoje delo so dobili v krilcu, ki je nameščeno na dirkalnik BGP 001. Končne plošče ne predstavljajo več samostojnega elementa, namesto tega je sedaj zračni tok usmerjen navzven, da bi s tem zmanjšali turbulence. K temu ima krilce dvojni profil, ki naj bi povečal podtlak na prednji osi. Glavni element prednjega krilca je dobil lažje izbočeni profil, ki se ob straneh v smeri končnih plošč rahlo dviguje.

Prednje krilce Brawn GP

Na prednjem krilcu dirkalnika BGP 001 so predelali premikajoči se element, ki ga lahko voznik uravnava iz kokpita. Do sedaj je moštvo imelo ploski, kvadratni rob, katerega so izmenjujoče uporabljali v dveh verzijah. Ta varianta je bila sedaj zamenjana s poševnim profilom, ki se v sredini zvije navzdol. S to spremembo je prednji del dirkalnika bolj stabilen, kar se je izkazalo kot prednost na različnih radijih zavojev carigrajske steze.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija