Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Razvojni paket Ferrarija
Novosti spredaj in zadaj
Ferrari ni bil zadovoljen s svojo formo na dirki v Carigradu, čeprav so Italijani v Turčijo pripeljali kar nekaj novosti.
Jure Božič
11. junij 2009 | 11:26:08

Predelano prednje krilce

V luči celotnega paketa sprememb na dirkalniku F60 je Ferrari modificiral svoje prednje krilce v stilu Brawna, ki so ga prvič uporabili v Barceloni. Drugi vertikalni element na robu profila, ki ima obliko loka, je bil podaljšan v višino, da bi bolje usmerjal zrak okrog prednjih koles, kot je to bil primer pri varianti iz Španije. S tem so zmanjšali turbulence prednjih koles in zvišali učinkovitost prednjega krilca pri nižjih hitrostih.

Nova pokrivala koles

K številnim novostim spadajo tudi tako imenovane radkape prednjih koles kot tudi predelane končne plošče zadnjega krilca. Pri radkapah je Ferrari uvedel v smer vožnje podaljšani jeziček, ki deloma prekriva stranico pnevmatike. Ta jeziček je z radkapo povezan v sredini. Ta element naj bi bolje preusmerjal turbulence iz prednjega krilca in prednjih koles in istočasno bolje vplival na zadek dirkalnika pri zaviranju, ker bolje preusmerja vroči zrak. To pomaga predvsem pri hlajenju zavor, toda tudi pri aerodinamiki in boljšem pretoku zraka pod dirkalnikom v smeri stranskih zabojev.

Novi difuzor

Ferrari je v Turčijo pripeljal nadaljnjo evolucijo novega dvojnega difuzorja, da bi se še bolj približal vrhu. Tako kot dosedanja verzija iz Španije in Monaka se tudi ta difuzor sestoji iz dveh lukenj v stranicah centralnega kanala. Glavna razlika je v teži. Ferrari je v Turčiji stavil na lažjo verzijo, ki je omogočila boljšo porazdelitev teže v dirkalniku.

Novo zadnje krilce

Ferrari je intenzivno predelal tudi zadnje krilce in to ne samo na glavnem profili, temveč tudi na končnih ploščah, ki so dobile trikotno zarezo na zgornjem robu. Ta zareza naj bi zmanjšala turbulence, ki se generirajo zaradi pretoka zraka preko glavnega profila. Zadnje krilce naj bi izboljšalo učinkovitost zadka dirkalnika in ga pri tem narediti stabilnejšega.

Zadnje krilce je bilo predelano na številnih mestih 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija