Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Izboljšave iz Silverstona
Novosti na RB5
Za britanska moštva je bilo potovanje na dirkališče Silverstone zelo kratko. Primerno temu so na dirko pripeljali številne nove dele za svoje dirkalnike.
Jure Božič
24. junij 2009 | 11:29:55

Na dirki za veliko nagrado Velike Britanije smo bili priča različnim pristopom določenih moštev. Večina ekip je pripeljala manjše novosti, na drugi strani pa je Red Bull pripeljal skorajda B-verzijo dirkalnika.

Red Bull Racing: Novi prednji del dirkalnika

Pri tako imenovani "B-verziji" dirkalnika RB5 je najbolj v oči bodel širši in bolj raven prednji del. Na spodnjem koncu nosu dirkalnika so TV kamero namestili tako, da služi kot kakšno krilce. K temu so na straneh nosu dirkalnika integrirali neko vrsto plavuti – rešitev, ki je zelo podobna dirkalniku Brawn BGP001. Vse te spremembe naj bi izboljšale celotno uravnoteženost dirkalnika. Ekipa je za Silverstone še enkrat predelala svoj dvojni difuzor.

Brawn GP: Predelane končne plošče prednjega krilca

Po močno spremenjenem prednjem krilcu v Turčiji, je ekipa Brawn GP za Silverstone modificirala končne plošče prednjega krilca. Te tvorijo širšo področje zunaj končnih plošč in vsebujejo tudi dva vertikalna utora spodaj. To varianto so uporabili le na petkovih prostih treningih, kjer so opravili primerjalni test s staro varianto. Lahko izhajamo iz tega, da bodo novo verzijo uporabili na naslednji dirki v Nemčiji, saj naj bi bila rešitev dobra, vendar potrebuje še določena testiranja.

Toyota in Ferrari: Prednje krilce

Toyota in Ferrari sta na prednje krilce namestili dodatne elemente, ki se v svoji sekundarni funkciji zelo malo razlikujejo med seboj. Pri Toyoti naj bi ta element vertikalno področje na glavnem profilu krilca naredil bolj togo. Obe moštvi sta se odločili za manjše valovite elemente, ki so nameščeni na zunanji strani končnih plošč. Iz aerodinamičnega vidika naj bi ti elementi delili zrak, ki se pretaka zelo blizu končnih plošč. S tem naj bi zmanjšali turbulence okrog prednjega krilca. S tem naj bi tudi izboljšali učinek prednjega krilca v hitrih zavojih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija