Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Novosti iz dirke za VN Nemčije
Difuzorji in krilca
Na Grand Prix dirki za veliko nagrado Nemčije so ekipe pokazale izboljšave na svojih dirkalnikih. Najbolj sta svoji delovni orodji popravili ekipi McLaren Mercedes in Renault.
Jure Božič
20. julij 2009 | 7:48:18

Daljši premor med dirkama v Silverstonu in Nürburgringu je moštvom dovoljeval, da so v Nemčijo prispela z novostmi. Najbolj vpadljivo je bilo to, da niso bila moštva tista, ki že od začetka določajo merilno letvico, ki so skrbela za udarne novice, temveč prej tista, ki so se vedno borila za to, da se znajdejo z novim pravilnikom. 

Predvsem McLarnu je uspelo narediti občuten korak naprej, kar se je najbolje videlo na dirkalniku aktualnega svetovnega prvaka Lewisa Hamilton, katerega so opremili z novim aerodinamičnim paketom. Heikki Kovalainen je na drugi strani dobil le novo prednje krilce, šele na Madžarskem bo dobil celoten paket. Novo prednje krilce je skoraj v celoti predelano in naj bi bilo z močno predelanim difuzorjem in pokrovom motorja delovalo veliko bolj učinkovitejše.

Tudi pri Ferrariju so se potrudili z nadaljnjim razvijanjem dirkalnika F60. Tudi Italijani so skoraj v celoti predelali difuzor, kar je botrovalo k boljši uravnoteženosti dirkalnika. Z izboljšavami se lahko pohvalijo tudi pri Renaultu. Njihov R29 je dobil novo prednje krilce z novimi končnimi elementi. 

McLarnovo novo prednje krilce

Del obsežnega predelanega aerodinamičnega paketa ekipe McLaren Mercedes tvori tudi novo prednje krilce. Nanj so namestili nove končne plošče, ki so upognjene navzven. Poleg tega so na njih namestili neke vrste tristranski horizontalni nastavek, kot tudi dve zanimivi obrobi na spodnji strani klinastega roba. Te pripomorejo k reduciranju turbulenc, ki nastanejo z vrtenjem koles. To pa ne pripomore samo k zmanjšanju zračnega upora, te novosti pripomorejo tudi k učinkovitejšem delovanju prednjega krilca, kar zadeva pridobivanja potisne sile k tlom. McLaren je v Nemčijo pripeljal tudi novi difuzor, ki ima širšo in asimetrično sredinsko področje. Ta novost je ekstremno izboljšala učinek dirkalnika, saj so s tem pridobili veliko potisne sile k tlom.  

Novi difuzor na Ferrariju F60

Ferrari je še enkrat predelal svoj dvojni difuzor. Nova verzija ima sedaj na vsaki strani tri nove vertikalne obrobe. Na ta način so sedaj poleg glavnega kanala dobili tri manjše. S tem so bistveno pospešili zračni tok, ki se pretaka preko stranskih področij. S tem pa so tudi izboljšali uravnoteženost dirkalnika.

Prednje krilce Renault R29

Tako kot McLaren Mercedes, je tudi Renault predstavil predelani aerodinamični paket. Eden izmed glavnih novih delov je tudi novo dno dirkalnika. Toda najbolj očitna novost se je kazala pri prednjem krilcu, kar zadeva novih končnih elementov. Tudi pri Renaultu, kot je to primer pri McLarnu, so nekoliko upognjeni navzven in vsebujejo klinasti profil. Zunanje področje je pri tem povlečeno nekoliko navzdol in ima na polovici vertikalno zarezo. Ta zareza pripomore k razpršitvi turbulenc, ki nastanejo na tem področju in s tem zmanjšuje dovzetnost prednjega krilca , kar zadeva različnih višin.  

Renault s podobno rešitvijo prednjega krilca kot McLaren Mercedes

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija