Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Tehnična analiza VN Evrope
Nova krilca
Kljub poletnemu premoru so številne ekipe na dirko v Valencio pripeljale novosti. Pod drobnogled smo vzeli razvojne novosti ekip Brawn GP, BMW Sauber, Toyota in Renault.
Jure Božič
25. avgust 2009 | 9:36:09

Kljub poletnemu premoru in prehodno zaprtim tovarnam so moštva formule 1 na dirko za veliko nagrado Evrope pripeljala številne novosti. Medtem ko je veliko moštev razvilo nove aerodinamične pakete, je McLaren Mercedes naredil korak več in na dirko poslal dirkalnik s krajšo medosno razdaljo. Na dirki sta Hamilton in Kovalainen vozila z dvema različnima variantama medosne razdalje. Tudi pri BMW Sauberju so predelali dirkalnik F1.09 in ga opremili z novim pokrovom motorja in predelanimi stranskimi zaboji.

BMW Sauber: Nadaljnji razvoj karoserije

Kot so napovedali, Bavarci nadaljujejo nadaljnji razvoj svojega dirkalnika, čeprav se bo proizvajalec po koncu sezone umaknil iz formule 1. V Valencio so pripeljali dve lažji šasiji kot tudi celoten novi aerodinamični paket. Posebnost le-tega je povsem novi pokrov motorja, ki vključuje tudi tako imenovano perut morskega psa, ki njegov profil podaljša vse do zadnjega krilca. Ožja sta tudi stranska zaboja.  

Te spremembe naj bi dirkalniku pomagale k boljši aerodinamični uravnoteženosti in zaradi ožjih stranskih zabojev povečale učinek difuzorja. Dirkalnik je dobil tudi zadnjo krilce s centralnim dvojnim profilom, katerega so uporabili na drugih stezah z višjo potisno silo k tlom.

Toyota: Prednje krilce

Toyota je v Valencii uporabila predelano prednje krilce, ki se od dosedanjih verzij razlikuje v majhnem krilcu, ki je sedaj v enem kosu. To novo krilce je mešanica iz končnih plošč prednjega krilca, ki ga je ekipa uporabila na Madžarskem, kot tudi novega enodelnega novega krilca. Spremembe naj bi generirale nekoliko več potisne sile k tlom, kar je na stezi v Valencii zelo koristno.

Brawn GP: Vertikalni smerniki

Pri ekipi Brawn GP so stavili na zanimive spremembe na karoseriji dirkalnika BGP 001. Natančno gre za vertikalne smernike, ki so nameščeni pred stranskimi zaboji, kar lahko vidimo tudi pri drugih ekipah. Do dirke v Valencii je bil Brawn edina ekipa, ki ni uporabila takšnih delov. Ti elementi naj bi bolje usmerjali pretok zraka v smeri zadka, še posebej zadnjega krilca in s tem povečali učinek. Spomnimo se, da se je ekipa Brawn GP ukvarjala s svojim največjim problemom in to je ogrevanje pnevmatik na delovno temperaturo, še posebej zadnjih. Boljši učinek zadnjega krilca bi lahko bistveno pomagal pri odpravi tega problema.

Renault: Razvoj prednjega krilca

Tudi Renault je za Valencio modificiral svoj dirkalnik R29. Na tretjem prostem treningu v soboto dopoldan so uporabili predelano verzijo prednjega krilca. Končne plošče in profil krilca niso spreminjali, toda ekipa je namestila zanimivi "plot", torej vertikalno srednjo ploščo na sredi vsakega dela krilca. Ta element je podoben smerniku na prednjem krilci ekipe BMW Sauber, vendar je drugačen, ker Renault s tem skriva hidravličnega sistema. Cilj teh elementov je delitev zračnega toka, katerega en del usmerijo v sredino, kjer se pod dirkalnikom pretaka k difuzorju. Istočasno se na zunanji strani poveča učinek krilca in s tem generira večjo potisno silo k tlom.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija