Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Tehnična analiza VN Belgije
"Krilna" solata
Spa Francorchamps in predvsem Monza sta dve zelo hitri stezi. Primerno temu se ekipe posvečajo predvsem prednjim in zadnjim krilcem.
Jure Božič
2. september 2009 | 9:47:37

Samo teden dni po Valencii se je karavana formule 1 ustavila v Spaju. Na podlagi različnih aerodinamičnih zahtev obeh dirkališč, smo bili v Belgiji priča številnim spremembam na dirkalnikih. Večino le-teh bodo ekipe verjetno uporabile tudi na dirki v Monzi, ki velja za zadnjo tako imenovano "Highspeed" dirko. Nekatere nove dele so v Spaju preizkusili le na treningih, uporabili pa bi jih lahko v Monzi.  

McLaren Mercedes: Razvoj prednjega krilca

Srebrna ekipa se je v Spaju pojavila z zanimivo izboljšavo prednjega krilca. Držalo krilca je dobilo povsem predelano končno ploščo, kar je vodilo k temu, da so zgornje področje končnih plošč v primerjavi s spodnjimi pomaknili navzven. Za boljšo razlago bi lahko rekli, da gre za enak princip dizajna kot pri končnih ploščah dirkalnika Brawn GP, le da je obrnjen na glavo.

Zgornje področje so z glavnim profilom povezali tudi z dodatnimi ukrivljenimi profili. Vse to naj bi preprečilo, da bi se krilce upogibalo. Novi dizajn končnih plošč pomaga pri čiščenju zračne toka okrog prednjih koles. Poleg tega omogoča predelano krilce z dodatnimi profili in usmerniki zvišanje potisne sile k tlom.

Red Bull Racing: Razvoj prednjega krilca

Red Bull je svoje prednje krilce modificiral kar v boksih Spaja. Zgornji,dvojno upognjeni element je bil spremenjen in zamenjan z dvodelno obeso z vertikalno ploščo. Večje področje v bližini končnih plošč povzroča večjo potisno silo k tlom. Funkcija notranjega področja za usmerjanje zračnega toka pa se ni spremenila.

Brawn GP: Predelano prednje krilce

Pri vodilni ekipi so na dirkalniki BGP 001 v Spaju opravili le eno majhno spremembo, ki so jo uporabili tudi na dirki. Toda na treningih so testirali tudi druge novosti in modifikacije. Ti elementi so bili del paketa za Monzo, kjer se ekipe ubadajo z nizkim podtlakom.

Ta majhna sprememba, ki so jo uporabili že v Spaju, je dodatna vertikalna plavut na zunanjem robu končnih plošč. Ta novi element pomaga pri tem, da zniža turbulence, s tem da zrak, ki bi sicer zadel ob prednja kolesa, na učinkovit način usmeri navzven.

Pri McLaren Mercedesu so idejo za svojo rešitev našli pri ekipi Brawn GP

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija