Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Kdo ima boljše karte v zaključku sezone?
Brawn GP proti Red Bullu
Letošnje prvenstvo formule 1 počasi zavija na ciljno ravnino. Za naslov se borita ekipi Brawn GP in Red Bull. Kdo bo imel na zadnjih petih dirkah prednost? Predstavljamo vam razlike v boju za naslov prvaka.
Bojan Vrbnjak
6. september 2009 | 11:56:05

"Še vedno je mogoče. Ne bom se še predal." Sebastian Vettel je na dirki v Spaju z uvrstitvijo na stopničke črpal novo samozavest in upanje za uspešen konec letošnje sezone. Mladi Nemec se še ni predal v boju za naslov. Za Jensonom Buttonom zaostaja za 19 točk, samo tri točke za drugo uvrščenim Barrichellom. Vettel se sedaj odpravlja v Monzo, kjer se bo začel zaključni del letošnje sezone. Na najhitrejši stezi koledarja dirk želi ponovno zmanjšati zaostanek za vodečim Britancem.  "V Monzi bi morali imeti dobre možnosti. Naš dirkalnik je zelo hiter. Potegnjeno pod črto, smo bili na dirki vedno konkurenčni, na žalost pa nismo vedno videli cilja, toda prepričan sem, da smo jim blizu in da bomo zakrpali luknjo do vrha ter da bi lahko stali pred njimi. Dirkalnik je zelo dober, vse je možno."  

Tudi njegov moštveni kolega Mark Webber si je za Monzo nadel bojno opremo. "Verjamem, da se bo prvenstvo odločalo na koncu sezone. Jenson bo na predzadnji dirki v Braziliji potreboval prednost enajstih točk, da se mu ne bi nič zgodilo. Tačas ne kaže ravno na to."

Pa poglejmo na kratko, kdo bi lahko od omenjene dvojice imel na preostalih petih dirkališč prednost pred neposrednim konkurentom, komu karakteristika steze bolj odgovarja in kateri dejavniki bi lahko igrali odločilno vlogo v njunem boju za letošnjo krono.

Monza: Strokovno rečeno High-Speed, Low-Downforce. Gledano iz področja aerodinamike, sta oba dirkalnika dobra. Temperature bodo verjetno visoke, čeprav je na lanski dirki deževalo. Toda dirkalnika Brawn bi lahko imela tudi v vročini težave z ogrevanjem pnevmatik na delovno temperaturo. Prednost: Red Bull.

Singapur: Ulična dirka. Počasni zavoji bolje ustrezajo Brawnu, kajti njihova dirkalnika imata krajšo medosno razdaljo, na drugi strani pa aerodinamično učinkovitejša dirkalnika Red Bulla ne bosta mogla izkoristiti svoje moči. Kajti tukaj ni veliko hitrih zavojev. Prednost: Brawn GP.

Suzuka: Vozniki ljubijo to stezo. Je hitra, od voznikov zahteva popolnost, od dirkalnikov pa dobro aerodinamično uravnoteženost. Slednjo imata oba dirkalnika, toda izboljšani Red Bull bi lahko tukaj ležal pred konkurentom. Prednost: Red Bull.

Interlagos: Stezo tvori hiter in počasni del. K temu moramo prišteti številne neravnine na asfaltni površini, kar bi lahko bolje ustrezalo dirkalnikoma Brawn GP. Tudi krajša medosna razdalja bi lahko igrala vidnejšo vlogo. Prednost: Brawn GP.

Abu Dhabi: Velika neznanka. Nova steza, na kateri se bo odvijal finale letošnje sezone. Verjetno visoke temperature in deloma dolge ravnine govorijo v korist obeh ekip. Prednost: Nihče.

Končni rezultat je tako 3:3. Vse vodi v napet in razburljiv zaključek sezone.

Bodo aerodinamične rešitve ekipe Brawn GP zadostovale, da se ubranijo pred napadom Red Bulla?

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija