Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Še ena iznajdljiva rešitev
Ferrari - Hitra nastavitev višine
Ker ekipe po kvalifikacijah ne smejo spreminjati nastavitev na dirkalnikih, so pri Ferrariju iznašli sistem, ki jim omogoča prilagajanje med dirko.
Peter Žmak
19. marec 2010 | 21:04:43

Dirkalniki zaradi prepovedi doivanja goriva letos na začetku dirke tehtajo 160kg več kot na kvalifikacijah in ob koncu dirke. Teža goriva pa vpliva na oddaljenost dirkalnikov od tal. Dirkalnik je s polnim rezervoarjem goriva na sprednjem delu nižji za okrog 2 milimetra, zadaj pa približno 4 milimetre.  

Sama višina dirkalnika pa seveda vpliva na aerodinamiko, saj dlje od tal ko se nahaja dno, manj je učinkovito pri proizvajanu podtlaka, poleg tega pa se spreminja tudi naklon, ter delovanje krilc.

Sprememba višine na zadku načeloma ni tako velik problem, kot sprememba na prednjem delu. 2 milimetra nižji nos dirkalnika lahko pomeni 3-4% izgubo, oziroma preračunano v čas od 0,3 do 0,4 sekunde na krog.

Prav zato pa so pri Ferrariju izdelali sistem, ki omogoča hitro spreminjanje višine dirkalnika kar med postankom v boksu.

Na prednjem delu, ob spoju prednjega dela varnostne celice in nosu dirkalnika, so nad potisno letvijo vzmetenja namestili vijak za nastavljanje višine dirkalnika, ki ga lahko vidite v povečanem izrezu zgornje slike (modra puščica). Z njim neposredno prilagajajo višino sidrišča zibala (rocker), ki je jedro vzmetenja. Na eno ročico oziroma stran tega vzvoda je pritrjena potisna letev, ki jo vidimo zunaj dirkalnika, na drugo ročico pa je pritrjen blažilec z vzmetjo.
S premikanjem sidrišča vzvoda lahko višino dirkalnika hitro prilagodijo manjši oziroma večji količini goriva.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija