Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Tehnične novosti iz Melbourna
Zračne luknje in prednja krilca
Kljub dolgi razdalji in majhni časovni razliki med dirkama v Bahrajnu in Avstraliji smo v Melbournu lahko občudovali nekatere tehnične novosti.
Jure Božič
1. april 2010 | 10:25:27

Kot je bilo za pričakovati, je dvanajst ekip karavane formule 1 v Melbourne pripeljalo le majhen del novosti. Razlog tiči v kratkem času, saj so se morale ekipe takoj po uvodni dirki v puščavi Sakhir odpraviti na peto celino. Kljub temu pa so nekateri pripeljali določene novosti.

Pod drobnogled smo vzeli ekipo Ferrari. Pri rdečih smo lahko videli predelano prednje krilce. Sauber je prvi posnemal McLarnovo "inovacijo", ki sliši na ime F-Duct System, čeprav gre na prvi pogled za povsem različen pristop. Ferrari stoji za svojo politiko nadaljnjega razvijanja dirkalnika v majhnih korakih in bo svoj aerodinamični paket izboljševal postopoma. Sauber je prej pristaš velikih sprememb.

Sauber: Cepitev zračnega toka na zadnjem krilcu

Kot smo že omenili, je Sauber prva ekipa, ki je poskusila prevzeti idejo McLarna ali bolje rečeno, so njihovi inženirji v rešitvi McLarna dobili inspiracijo za lastno izvedbo. Tako je manjši zračni kanal na Sauberjevem dirkalniku na drugi strani. Tako imenovani F-Duct System se nahaja na stranskem zaboju, medtem ko je pri McLarnu nameščen pred kokpitom.

Volumen zraka, ki se s tem zajame pri Sauberju, je manjši kot pri McLarnu in zračni tok, ki teče skozi pokrov motorja, je usmerjen direktno na glavni del zadnjega krilca, ker zrak uhaja skozi zračni kanala, ki je umeščen na sredini in ne tako kot pri McLarnu na loputi.  

Sauber je to varianto uporabil le na petkovem prostem treningu. Ekipa mora ta sistem še dodelati, preden bo učinkoval, kot je treba. Vendar je pri tem zanimivo, da je Sauber prva ekipa, ki je šla po poti McLarna. To pa je bilo mogoče tudi za to, ker so že lani v Singapurju uporabili manjši prehod zračnega toka na zadnjem krilcu.

Ferrari: Novo prednje krilce

Pa poglejmo še novo prednje krilce Ferrarijevega dirkalnika F10. Prvi dan ga je uporabil Alonso, potem so ga prilagodili tudi za Masso. Po pridobljenih podatkih prostih treningov so se rdeči odločili, da to novost uporabijo celoten dirkaški vikend. Novo prednje krilce se od starega razlikuje predvsem na področju končnih plošč.

Zunanje peruti so sedaj ravne in imajo veliko bolj položen profil, poleg tega pa so postavljene bolj nazaj. Glavna končna plošča je na koncih upognjena navzven. S tem so dosegli boljši pretok zraka v želeni smeri in znižali zračne vrtince.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija