EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...

Huda nesreča Bourdaisa
Francoz Sebastien Bourdais je včeraj na kvalifikacijah za Indy 500 utrpel hudo nesrečo. Večkratni zlom medenice in zlom kolka za Francoza že pomeni konec sezone.
Besedilo: Artur Švarc
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
abt
Ne razumem zakaj ni zaviral in tudi zavijal ni,se gasa ni spustil in 230 mph direkt v ograjo...ali se je odvijalo vse tak hitro,ali je bilo z dirkalnikom kaj narobe??
21.5.2017 19:37:46
kimikaze
Zgubil je kontrolo, zavijanje in zaviranje nima v tem trenutku nobenega efekta.
21.5.2017 23:10:24
Mitja Bonča
abt, ne razumeš? Ti pa si en kekec. Vse se je zgodilo v pol sekunde in ti AS bi še zaviral vmes?
23.5.2017 8:52:38
abt
Mitja bonča,kekec si ti,ce mislis da je reakcijski cas cloveka pol sekunde,sploh pa dirkaca,tako da ce bi imel bourdais pol sekunde casa bi sigurno zaviral in zavjal... to se je odvilo prej kot v pol sekunde,amapak vseeno ponavadi pa dirkaci v takih primerih ze ko vidijo kaj bo avtomatsko takoj stisnejo zavoro...
23.5.2017 9:50:00
Mitja Bonča
Jaz sem kekec ja. Ti si pa car, ker se čudiš kako to zakaj ni zaviral, saj je itak imel časa za pop., ne?
23.5.2017 9:56:24
newsman
Koliko jaz poznam film in knjigo o Kekcu, je ta lahko samo eden. Kdo od vaju je to @abt in @MitjaBonča, pa se zmenita nekje drugje in ne tukaj.
23.5.2017 10:01:39
kimikaze
Zdrs se je praktično začel že nekje po sredini ovinka. Verjetno ga je že čutil in stisk po zavori bi samo še povečal možnost vrtenja, kar bi morda ironično bilo v njegovem primeru celo boljše. Sem pa prepričan da je gas zagotovo spustil in na koncu celo vzdignil stopala. Tako pa je korigiral z volanom, a ga je proti vrhu ovinka zadek dobil in ga je tako usmerilo v smer s katero je pred tem probal ujeti zadek. A ker se je to vse zgodilo tako zelo hitro in pri takšni hitrosti, so praktično vsi materiali, njihove lastnosti, učinki in sposobnost tudi najboljših dirkačev veliko premalo, da bi jim kaj takega uspelo rešiti. Sploh ker je bila razdalja za rešitev veliko premajhna in ovinek daleč od zaključka.
23.5.2017 10:20:23
kimikaze
Da se popravim. Očitno zdrsa ni začutil takoj in plin držal vse do takrat, ko ga je zadek že močno lovil, kar je potem intuitivno probal korigirati z volanom a ker je bila sila smeri z izgubljenim zadkom in s tem zmanjšanim oprijemom enostavno prevelika, je edina smer po popravku vodila samo še v zid.
23.5.2017 10:35:19
Mitja Bonča
Problem ni ne zdrs, ne spuščanje gasa ali pritisk zavore. Problem so tile dirkalniki z ogromno podtlaka. Ko zdrsnejo, jih je zelo težko takoj poloviti. Če tega ne izvedeš zelo precizno natančo (zasuk volana za točno stopinj in povratek le tega nazaj v začetno točko, ko se avto ravna, to je treba narediti usklajeno), potem sledi to kar je sledilo. Sebastien je avto polovil, ampak je preveč obrnil volan, tako da je potem sledil kontra učinek, gume so zagrabile in katapult v drugo smer je bil neizogiben. In kot rečeno, ker imajo moderni dirkalniki (tudi f1) pri visokih hitrostih ogromno podtlaka, se vsi ti premiki dogajajo pri velikih bočnih silah, se mnogo takih situacij konča neželjeno. Zahvala gre šasiji in novim "vzmetnim" ograjam na dirkališču. Zelo podobna nesreča je bila Gordona Smiley-ja leta 1982 prav tako na Indy500: https://www.youtube.com/watch?v=8LKtgEUTYqY
23.5.2017 11:38:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija