Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Ko je Schumacher testiral GP2 dirkalnik
Pred povratkom 2010 je Michael Schumacher v Jerezu tri dni testiral dirkalnik GP2, da bi ugotovil, če je fizično sposoben prenesti napore. Leto poprej, ki bo moral zamenjati Masso, je imel še posledice poškodbe vratu pri padcu z motociklom.
Besedilo: Artur Švarc
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Ne vem kaj mu je bilo da se vrnil. Na koncu posnetka se vidi, kot da ni več tistega žara v očeh.
29.8.2019 9:47:39
Aichi
Mislim, da nikoli ni prebolel tistega grdega razhoda pri Ferrariju, ko mu je Luca privlekel Kimija in izjavil Kimi je naša prihodnost.
29.8.2019 10:03:57
hubertfast
Hm, kolikor sem bral Turrinija je tip izjavil, da je Schumi priporočil Kimija s tem, ko je že prej povedal vodilnim, da gre v pokoj.
29.8.2019 10:08:06
Aichi
To v resnici ne drži... Zgodba se je začela že leto prej, ko se je Di Montezemolo obesil na sveto trojico Todt - Brawn - Schumacher, ki je praktično vzela italijanom Ferrarija iz njihovih rok.
29.8.2019 10:10:46
Fero
Če ne bi šel takrat v penzijo in bi še dve leti dirkal mislim, da bi pobral še dva naslova.
29.8.2019 10:22:00
M.S.
Podpisal je z ekipo, ki je tisto leto dominantno osvojila oba naslova, s podporo Mercedesa se je pričakovalo, da bojo kljub spremembam ostali najmočnejša ekipa. Verjetno so tudi testiranja pokazala, da ima še zadostno hitrost in da v kombinaciji z najmočnejšim dirkalnikom osvoji še svoj 8. naslov. To bi bil potem seveda izjemen dosežek, zamislite si samo kakšna zgodba bi bila to! Vrnil po 3. letih in osvojil še svoj 8. naslov z ekipo kjer je na nek način začel svojo pot! Žal je hitro postalo jasno, da mercedes ni konkurenčen in da tudi en Michael Schumacher nemora narediti čudeža. Glede na njegov sloves so bila pričakovanja izjemno (pre)visoka - vse razen zmag, stopnič in naslova je bilo (bi bilo) razočaranje. Potem še tukaj Rosberg, kateri je bil takrat še 2. razredni dirkač (kasneje dokazal, da je vrhunski voznik s tem ko je premagal Hamiltona), in so imeli tisti hejteri izgovor, da če že ni avto najboljši, je merodajna (točkovna) razlika do sovoznika, kateri pa naj nebi bil top... in sranje je bilo neizbežno! Osebno menim, da je Michael vozil te tri leta na izjemno visokem nivoju! Večinoma bil na nivoju Rosberga, velikokrat boljši, ni pa imel prave sreče. Kar nekaj odstopov zaradi dirkalnika, polomljenih krilc itd... Tistih nekaj epskihi predstav pa itak nemoreš pozabiti: Belgija 2011 (iz zadnjega mesta na 5. pred Rosberga). Kanada 2011 ko je bil v dežnih razmerah daleč najhitrejši in bi zagotovo zmagal če se steza nebi osušila. Kvalifikacije VB, ko je v dežju pripeljal na 3. mesto, v Q2 pa Rosberga spičil za 2sec. Kvalifikacije Nemčija 2012, isto 3. mesto, v Q2 Rosberga za 3 sec! Monaco 2012 itak! Pole Position in med dirko najboljši tempo. Brez tiste kazni zagotovo zmaga! Pa še bi se dalo naštevat!
29.8.2019 14:04:05
Konig
Jaz v tem ne vidim nobene globoke filozofije. Človek je preprosto rad dirkal in ko se mu je ponudila priložnost, da se vrne, jo je pač izkoristil. Do ferrarija ni imel prav nobene zamere, to se je videlo na slovesu v Mugellu. Bilo je čustveno, po radijski zvezi je po stezi usmerjal Kimija. In ko je bilo že vsega konec, je skoraj naskrivaj sedel za volan FX-a in odpeljal še nekaj krogov čisto za svojo dušo
1.9.2019 14:06:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija