Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Razdvojena duša Renaulta
Pozitivni rezultati ekipe Renault na VN Italije so daleč pod pričakovanji, ki bi jih moral imeti totalni konstruktor. V naslednjem prispevku malo o tem, zakaj v tej ekipi lahko ne dosežejo zastavljenih ciljev..
Besedilo: Simon Jazbec
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RUNC
Po ogledu posnetka se mi je utrnila zanimiva misel. Ali bi v primeru, da Ricciardo lani ne bi podpisal, milijone namenjene njegovi plači prerazporedili za razvoj ekipe na način kot je to omenjeno v videu? Realno pogledano verjetno ne in bi bili lahko na istem kot so sedaj - torej še vedno v večjem primankljaju angleškega dela ekipe glede na enake oddelke konkurentov.
10.9.2019 19:03:40
SimonJazbec
@RUNC we strinjam z vašo tezo, po dostopnih virih je plača Ricciarda nekje 50 milijonov (če jim gre verjeti) a po mojem v Enstonu bi rabili več v daljšem obdobju ( rečica 5 let zaporedoma 100 milijonov več, da bi bili konkurenčni prvim trem, a to je moja zamisel samo za primer). Ricciardo je bil nekako bolj poceni varianta, ki naj bi prinesla rezultat. Upam da ga tudi bo, a dvomis, da bo to dolgoročno prineslo uspeh. Pa še ena zanimivost, z odhodom tako osovraženih RBR so izgubili tudi stranko, ki je plačevala za pogonske sklope (TAG Heuer), kar se pozna verjetno na oni drugi, francoski polovici, kar spet zmanjša možnost za povečanje proračuna v Enstonu.....(seveda moje mnenje)
10.9.2019 19:28:22
Aichi
@Badger, malo pretiravaš, 50 pa jih ne dobi...če muisliš letno
11.9.2019 0:58:06
SimonJazbec
Imaš prav moja napaka, avstralski vir ( glej spodaj) in posledično AUD. He preračunano cca 33 mil USD https://www.news.com.au/sport/motorsport/formula-one/australian-f1-superstar-daniel-ricciardo-is-reportedly-making-almost-triple-what-he-did-with-red-bull/news-story/4274dd6a9317168b8421a963fe1af9e9
11.9.2019 7:14:58
RenaultF1
Hmm, zanimive teze. V info sedez RS je v Les Ulis ne Viry Chatilon. Viry je izkljucno F1, Ulis pa vse ostalo (Renault ima precej velik program udejstvovanja v sportu sploh v Franciji). Jaz vidim predvsem dve tezavi, Renault namenja premalo denarja v F1 (ok to je sicer cisto tipicno za francoze, da vedno delajo z minimalnimi sredstvi, vendar ce drzijo vase teze o Enstonu, je vse jasno), in pa nimajo nobenga karizmaticnega cloveka, niti kot tehnika niti kot vodje, dejansko so vsi sli drugam. Se pa menda dela na tem. Z Allisonom so ogromno izgubili. Se pa strinjam da je na podrocju voznikov kar dobra situacija.
13.9.2019 8:12:46
SimonJazbec
@RenaultF1 se strinjala popolnoma, problem je da imajo v ekipi "vezane" pokrovitelje kot na primer Infiniti, ki je del koncerna. Največji "pravi" bi moral biti Castrol po mojih predvidevanjih in vidimo, koliko površine zaseda....glede tehnikov pa poglejva, koga je pripeljal v ekipo McLaren v zadnjih ....2 sezonah....koga pa Renault? Kot sem že omenjal, R.S. 19 po mojem sploh ni slaba šasija, ampak je "nedodelana" , ko nima kakih težav, so rezultati solidni, a naslednji korak je res dolg.....na kratko in po mojem mnenju ne vem kaka je njihova vizija v F1....
13.9.2019 8:41:19
© Copyright 1999-2019 Avtomanija