Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Red Bull RB5
Po prvo zmago
Red Bull je danes, na prvi dan novega kroga testiranj v Jerezu, predstavil svoje novo orožje.
Mitja Dolenc
9. februar 2009 | 11:21:28

Red Bull je danes predstavil nov dirkalnik za sezono 2009, ki naj bi končno pomenil korak naprej in tej ekipi pripeljal prvo zmago. Dirkalnik izprod peresa oz. računalniške miške Adriana Neweya bo tudi letos poganjal Renaultov osemvaljnik, moštvo pa upa, da bodo po nekaj spodletelih prijemih glede tehničnih rešitev letos končno uspeli ujeti priključek k vrhu.

RB5 se na pogled razlikuje od ostalih po zelo ozkem in dolgem nosu, medtem ko je prednje krilce sestavljeno iz treh elementov in dela mostu (ta ne sme biti več speljan do ali prek nosu). Pogled od strani prikazuje stranska usmerjevalnika pred odprtinama za hlajenje, zadek pa se tudi zaključuje precej na ozko.

Za krmilom bosta letos Mark Webber in Sebastian Vettel, ki je lani družini Red Bull v Monzi s Toro Rossom privozil prvo zmago. Zdaj upa na podobne zgodbe tudi pri očetovskem moštvu, čas pa bo pokazal ali se bodo njegove želje uresničile.

Več slik novega RB5 si lahko ogledate v galeriji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija