Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Force India VJM02
Bo sodelovanje z McLarnom prineslo uspeh?
Danes je bil tudi uradno predstavljen nov dirkalnik Fore Indie, ki je prve kilometre opravil že včeraj, ko smo videli tudi že prve slike.
Dino Florjančič
1. marec 2009 | 18:39:04

Moštvo, nekdaj znano pod imenom Jordan, letos končno vstopa v nekoliko daljše obdobje konstantnosti, saj bo drugo leto zapored delovalo pod istim lastnikom, Vijayem Mallyjo. Njegova predhodnika Alex Schneider (Midland) in Michiel Mol (skupaj s Spykerjem), sta kmalu obupala nad formulo 1, medtem ko se je Mallya lotil promoviranja svojih blagovnih znamk in pa kar cele države, kulture in gospodarstva – Indije.

V lanske sezoni so ostali brez točk, kar nekajkrat pa so bili zelo blizu. Po koncu sezone je Mallya naredil odločno potezo – z mesta šefa moštva je odstavil Colina Kollesa, z mesta tehničnega direktorja pa Mika Gascoyna, ki je tako neslavno zapustil še eno moštvo.

Mallya je na mesto vodij tehničnega oddelka namestil Jamesa Keyja in Marka Smitha, oba že prej uslužbenca moštva. V vodenju moštva sam igra večjo vlogo, pomaga pa mu Simon Roberts, ki je prišel skupaj z motorji iz McLarna.

Iz Wokinga oziroma Stuttgarta prihaja celoten pogonski sklop (menjalnik, motor, KERS), sodelovanje s srebrnimi pa je letošnji glavni adut Force Indie: »Lani smo napredovali, a ne dovolj. Po temeljiti raziskavi sem ugotovil, da je potrebno zamenjati nekatere ljudi in pripeljati nove partnerje. Uapm, da nam bo to pomagalo nadoknaditi zaostanek,« je povedal Vijay Mallya.

»Ker sodelujemo z McLarnom, imamo neposredno primerjavo z vrhunskim moštvom. Če bomo veliko slabši od njih, imamo zdaj nekaj dejavnikov manj, katere moramo analizirati in razumeti, saj je naš pogonski sklop identičen njihovemu,« je še dodal indijski milijarder.

Dirkalnik VJM02 pa ni bil konstruiran okoli novega pogonskega sklopa, zato so morali novembra začeti s predelavo zadnjega konca, kar je povzročilo tudi zamudo s predstavitvijo dirkalnik, ki pa moštva po njihovih besedah ne bo preveč prizadela.

Prednje krilce je eno bolj enostavnih letos, s klasično interpretacijo delov, kjer je dovoljeno poljubno oblikovanje. Nos je visok in dolg, da zajema veliko zraka, ki potuje pod in ob dirkalnik.

Manj običajen je srednji del dirkalnika, kjer sedi dirkač. Vzvratni ogledali sta nameščeni edinstveno, njuna nosilca pa služita za usmerjanje zraka. Stranske odprtine za vhod zraka so pomanjšane in spodaj odrezane, kot pri McLarnu. Ob strani je še en usmerjevalnik zraka, kakršne so zdaj namestila že skoraj vsa moštva.

Zadek je oblikovan agresivno, podobno kot pri Ferrariju se prelomi na notranjo stran, le da ni tako skrčen in spominja tudi na Renaultovo tubo.

Giancarlo Fisichella ostaja prvi voznik moštva, danes pa je nov dirkalnik tudi prvič pomeril proti ostalim tekmecem v Jerezu. Ob njem bo tudi letos vozil Adrian Sutil, medtem ko je rezervni voznik še vedno Tonio Liuzzi.

Cilj moštva je osvojiti točke na tistih dirkah, kjer se jim bo ponudila priložnost – torej izkoristiti tisto, kar jim lani ni uspelo.

Več slik si lahko ogledate v galeriji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija