Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Novi Toro Rosso STR-04
Bodo lahko ponovili sezono 2008?
V jutranji Barceloni je ekipa Toro Rosso javnosti predstavila novi dirkalnik sezone 2009. Prvi preizkus na naslednjih testiranjih.
Jure Božič
9. marec 2009 | 10:07:02

Kot zadnje moštvo formule 1 je sedaj tudi Scuderia Toro Rosso predstavila novi dirkalnik generacije 2009. Italijansko moštvo je novi dirkalnik STR-04 predstavilo v okviru kolektivnih testiranj, ki bodo potekala ta teden na Circuit de Catalunya v Barceloni. Seveda ni presenetljivo, da se novi dirkalnik obeh Sebastienov (Buemija in Bourdaisa) orientira na velikega brata RB5, ki že kar nekaj časa opozarja nase na testnih stezah.

Z novim dirkalnikom želi ekipa okrog šefa Franza Tosta doseči določene uspehe in se kolikor je le možno priključiti rezultatom pretekle sezone. "Lanska sezona je bila v točki rezultatov pravi uspeh. Če sem odkrit: to je naša pričakovanja več kot preseglo. Osvojili smo toliko točk, kot še nikoli prej in povrhu osvojili prvi pole in slavili prvo zmago", se spominja Tost.

Toda šef ekipe računa na težko sezono 2009 in to ne samo zaradi tega, ker v ekipi ni več Sebastiana Vettla. "Težko se bo priključiti tej zmogljivosti. Naš cilj mora biti, da v nedeljo zapustimo dirkalno stezo z občutkom, da smo naredili kar se da najboljše delo. Rezultati bodo potem odvisni od tega, kako se bo odrezala konkurenca."

Veliko porcijo zanesljivosti črpa Tost iz pozitivnih vtisov testiranj sestrske ekipe Red Bull. Kot je znano sta oba dirkalnika generacije 2009 tudi tokrat nastala izpod peresa Adriana Neweya. "Dirkalnik je bil že na prvih testiranjih konkurenčen. Adrian Newey in njegova ekipa so kot kaže znova naredili obetavni paket."

"Dirkalnik je zelo lep in njegova zmogljivost nas obdaja z optimizmom", še dodaja Tost. Sedaj je vse odvisno od Bourdaisa in Buemija, da novi dirkalnik STR-04 preizkusita do limita. Kajti čez tri tedne bo dirkalnik že stal na štartni vrsti uvodne dirke letošnje sezone v Melbournu. Na katerem mestu je odvisno od opravljenega dela, ki je pred vrati ekipe….

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija