Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Sauber C29
Korak vstran od lanskega
Po nekaj letih Sauber ni več BMW-jev, a temelji dirkalnika C29 so nastali še pod bavarskim okriljem. Medtem je moštvo izgubilo nekaj sponzorjev, zato so dirkalnik predstavili brez nalepk v belo-črni barvni kombinaciji.
Dino Florjančič
31. januar 2010 | 15:11:22

Glavne aerodinamične značilnosti novega Sauberja se dodobra razlikujejo od njegovega predhodnika, kar ni presenečenje, glede na to, da je moštvo lani z njim osvojilo ene same stopničke. Prejšnji dirkalnik je sicer že imel dvignjen nos, a sta nosilca prednjega krilca zdaj popolnoma drugačna in zavita nazaj, kot je to primer pri novih Ferrariju in McLarnu.

Prednje krilce, ki je bilo nameščeno na predstavitvenem dirkalniku, je enako lanskemu, zato je pričakovati številne variacije že ta teden na testiranju v Valencii.

Zanimiva podrobnost na prednjem koncu so platišča, ki nimajo toliko vilic kot smo bili do zdaj vajeni pri konkurenci, pač pa material zaseda veliko manj prostora. To bi lahko bila prehodna verzija, saj so moštva pod pokrovi koles morala imeti bolj odprta platišča za ustrezno hlajenje zavor. Pokazalo se bo, če bodo kolesa doživela kaj sprememb, ali pa je to morda nov trend za zmanjšanje turbulenc.

Tudi stranice dirkalnika se močno razlikujejo od lanskih, ki so spremebe doživele že sredi sezone, ko je moštvo odstranilo KERS. Zdaj niso na bokih več tako visoke, odprtine za hlajenje pa so bolj podobne McLarnovim. Na McLarna, še bolj pa na lanskega Renaulta, spominja plavut nad pokrovom motorja.

Moštvo je moralo na dirkalniku spremeniti tudi namestitev motorja, ki je zdaj Ferrarijev, potem ko je BMW zapustil formulo 1.

Ob predstavitvi je tehnični direktor Willy Rampf povedal: "Dirkalnik smo gradili na izkušnjah, ki smo jih pridobili v lanski sezoni, ko smo najprej močno zaostajali za konkurenco, v zadnji tretjini sezone pa se začeli počasi vzpenjati nazaj proti vrhu."

"Zaradi dviga forme v zaključku leta smo nekaj lastnosti prenesli tudi na ta dirkalnik, vseeno pa so nova pravila, ki prepovedujejo dolivanje goriva in zahtevajo ožje prednje gume, pomenila, da je dizajn novega dirkalnika povsem drugačen."

Pomembno vlogo pri razvoju dirkalnika bo v naslednjih dneh imel Pedro de la Rosa, eden najbolj cenjenih testnih voznikov v formuli 1, ki je po dolgem času dobil priložnost dirkanja. Njegov moštveni kolega bo Kamui Kobajaši, ki si je sedež prislužil z dobrimi predstavami na koncu lanske sezone, ko je pri Toyoti zamenjal Tima Glocka.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija