Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Mercedes W01
Tudi prvaki povzemajo Red Bull
Mercedesov W01 je zaradi sedemkratnega svetovnega prvaka za volanom morda celo najbolj pričakovan dirkalnik letošnje sezone.
Dino Florjančič
1. februar 2010 | 10:37:40

Če se je v lanski sezoni Brawnov BGP001 prvič pojavil šele proti koncu testiranj v beli barvi brez sponzorskih nalepk, je letos moštvo, potem ko so dobili novega lastnika iz Stuttgarta, svojo barvno shemo predstavilo že pred dnevi v Mercedesovem mestu, v Valencii pa smo zdaj videli tudi novi dirkalnik.

Takoj je padel v oči zgornji del nosu, ki je oblikovan v črko U, kar je bila lani iznajdba Red Bulla, letos pa so jo do neke mere kopirali malodane vsi. Toda podobnost se tu zaključi, saj pri Mercedesu še vedno prisegajo na nižjo konico nosu, kar je bila posebnost lanske štartne vrste in bo to ostala tudi letos, saj so jo dvignili le za nekaj centimetrov. V splošnem pa prednji del dirkalnika močno spomnija na lanskega McLarna z začetka sezone.

Kar zadeva samo prednje krilce, je nadaljevanje lanske filozofije, ki je bila kopirana po celi štartni vrsti, za zdaj pa ni doživela veliko popravkov.

W01 podobno kot večina ostalih dirkalnikov na področju stranskih plošč in krilc na stranicah ni doživel večjih sprememb. Stranice so, gledano od spredaj, še vedno zelo majhne, nekoliko drugače pa so izpeljane na zadku, ki se močno razlikuje od konkurence. Podaljšek pokrova motorja se pri Mercedesu ne oblikuje v plavut, pač pa se ostro spusti proti menjalniku, kjer je ostro spodrezan. Tako nad zadnjim vpetjem ni praktično ničesar, zadnje krilce pa ima mnogo prostora za svoje delovanje.

Zaradi tako močno okleščenega zadka zdaj tudi izpušni cevi gledata nekoliko ven iz oklepa. Spomnimo, da morajo biti izpušne cevi po pravilniku pokrite, zato je taka rešitev nekoliko presenetljiva, a težko je verjeti, da bi Ross Brawn na stezo poslal dirkalnik, za katerega bi vedel, da ne bo prestal Fiinih testov.

Še eno novost najdemo za dirkačevo glavo. Zgornja odprtina za vhod zraka je mnogo manjša od lanske, sledita pa ji še po ena na vsaki strani oklepa, kjer hladilni sistem dobiva dodaten zrak.

Če povzamemo W01, lahko rečemo, da je ohranil kar nekaj oblin uspešnega lanskega dirkalnika, kot so prednje krilce in stranske plošče, ob tem pa so mu dodali drugačen nos in ga močno oskubili na zadku. Najpomembnejši element dirkalnika, dvojni difuzor, pa je zaenkrat pred fotografi ostal skrit.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija