Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Red Bull RB6
Logično nadaljevanje
Predhodnik Red Bulla RB6 je lani osvojil šest zmag, zato ga inženirska ekipa Adriana Neweya za letošnjo sezono ni revolucionarno spremenila, pač pa se je le prilagodila pravilom in nadaljevala s preverjeno logiko.
Dino Florjančič
10. februar 2010 | 13:53:55

Red Bull je lani blestel na aerodinamično zahtevnih stezah s hitrimi zavoji, kot so Silverstone, Spa in Suzuka, zato je obveljal za aerodinamično najboljši dirkalnik, ostala moštva pa so letos prekopirala kar nekaj njihovih rešitev. Druga značilnost lanskega dirkalnika je bilo hitro ogrevanje pnevmatik, kar jim je dajalo prednost pred konkurenco, kadar so temperature zraka nekoliko padle.

Cilj tehničnega direktorja Adriana Neweyja in kolegov je bil ohraniti vse te lastnosti, zato na dirkalniku ne vidimo ničesar izstopajoče novega. Prednje krilce in nos sta zaenkrat identična zadnji verziji lanskega razvojnega programa, bolj agresivne so le obline pri prednjem vpetju v obliki črke V, kar je značilnost večine letošnjih dirkalnikov, prvi pa jo je lani na dan prinesel ravno Red Bull.

Dirkalnik se od lanskega najbolj razlikuje na območju med prednjimi kolesi in stranicami. Stranske plošče ob kokpitu so drugačne, močno dodelan pa je začetek dna dirkalnika pred stranskimi vhodi za zrak. Ta del je eden ključnih pri zagotavljanju dobrega in čim hitrejšega pretoka zraka proti difuzorju.

Za dobre slike difuzorja bo potrebno še počakati, prav tam pa se zagotovo skriva največ novosti. Ravno na tem področju, ki je verjetno najpomembnejši element dirkalnika, je bil Red Bull lani v zaostanku, saj ni izdelal spornega in kasneje legaliziranega dvojnega difuzorja. Zato je pričakovati, da ima Newey na tu še kar nekaj prostora za razvoj, ker je z njim začel kasneje kot na primer Mercedes.

Na lanskem dirkalniku je po Neweyjevih besedah izkoristek dvojnega difuzorja nekoliko trpel zaradi zadnjega vzmetenja z vlečnima palicama, ki jih Red Bull (poleg Toro Rossa) uporablja edini. Zato je rahlo presenečenje, da ima RB6 še vedno vlečne palice in ne potisnih. Vlečne palice dajejo zraku sicer več prostora za dober pretok nad menjalnikom proti zadnjemu krilcu, Newey pa je očitno ocenil, da je tak koncept vredno obdržati, posledice pa za dvojni difuzor torej le niso tako hude, kot je kazalo sprva.

V celoti stranice in zadek dirkalnika ostajajo podobni lanskim, področje za dirkačevo glavo in pokrov motorja pa prav tako, saj je bil močno okleščen zadek vedno dobra lastnost Neweyjevih dirkalnikov.

Če je moštvo lani na vsak način želelo Mercedesove motorje, katerih ni dobilo zaradi McLarnove blokade, pa se bo letos morda izkazalo, da bo Renaultov motor še kako primeren, saj naj bi imel najnižjo porabo goriva. Za Red Bull bo zelo pomembno, če in do kakšne mere bo FIA do začetka sezone izenačila moč motorjev. Od dirkalnika RB6 lahko namreč pričakujemo, da zaradi nadaljevanja lanske filozofije ne bo padel daleč nazaj, če že ne bo ostal na samem vrhu, z nekaj dodatnimi kilovati v primerjavi s konkurenco pa bi se bržkone znova lahko boril za naslov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija