Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Lotus T127
Novinci s prepričljivimi imeni
Tony Fernandes, Mike Gascoyne, Jarno Trulli in Heikki Kovalainen so včeraj na uradni predstavitvi dirkalnika povedali, kaj pričakujejo od prve sezone.
Dino Florjančič
13. februar 2010 | 15:20:43

Najprej ime dirkalnika. Interno ime projekta za Lotusov zadnji cestni avto (Lotus Evora) ima številko 124, glede na to, da je nekaj projektov prav zdaj v razvoju, pa je bila naslednja prosta številka 127. Mike Gascoyne, tehnični direktor, pravi: »Dve stvari sta zelo pomembni. Prva je oznaka dirkalnika, ki je naslednja zaporedna oznaka Lotusovih projektov, druga pa je zeleno-rumena barva. Brez ene od teh to ne bi bil pravi Lotus.«

Šef moštva Lotus je Tony Fernanes, ki skupaj z Gerardom Lopezom (Renault), Richardom Bransonom (Virgin) in Chadom Hurleyem (US F1 – Youtube) simbolizira novo formulo 1 z manj proizvajalci in več neodvisnimi moštvi v rokah sposobnih podjetnikov. Fernandes je sicer ustanovitelj ene največjih letalskih družb na svetu, Air Asie. Na predstavitvi je poudaril, da moštvo Lotus ni muha enodnevnica: »To je dolgoletni projekt. Zdaj moramo položiti temelje in se vpeljati v igro, ne imeti prevelikih pričakovanj, pač pa potiho graditi in rasti. Zapomnite si moje besede – tu smo za dolgo in enkrat se bomo borili z najboljšimi.«

Podobno dodaja Heikki Kovalainen, ki predstavlja polovico dirkaške zasedbe, znane kot najresnejše, najhitrejše in najbolj izkušene med novimi ekipami: »V moštvu bomo kmalu imeli 260 ljudi, kar je podobno velikosti Sauberja.« Moštveni kolega Jarno Trulli dodaja: »V teh dneh se vedno vprašaš, ali je za vse skupaj dovolj denarja. Potem sem se srečal s Tonyjem in spoznal sem, da je to zelo resna zadeva. Ko sem sicer prvič prišel v Lotus, sem moral verjeti, da se bo hitro nekaj zgodilo, ker tam ni bilo skoraj nikogar. Čez tri mesece smo dirkalnik prvič zapeljali po stezi.«

Lotus je potrjeno mesto na štartni vrsti formule 1 dobil šele 12. septembra lani, a je Fernandes poskrbel, da jih je javnost hitro začela jemati resno. Najprej je bilo tu ime proizvajalca avtomobilov in seveda ozadje v obliki malezijske vlade. Lastnik Lotusa je namreč malezijski proizvajalec avtomobilov Proton, ki je v lasti malezijske vlade. »Proton prispeva denar za naše moštvo, kmalu pa bodo iz tega povlekli tehnološki napredek. Ob tem jim daje formula 1 odlično priložnost za oglaševanje po celem svetu,« pravi Fernandes.

S tem je bilo za finance vsaj za začetek poskrbljeno, potem pa je tu seveda Mike Gascoyne, ki ga Trulli opiše kot 'ta nori človek'. Nekdanji tehnični direktor Jordana, Renaulta, Toyote in Force Indie je bil skoraj v vseh primerih odpuščen, zagotovo pa se je z moštvi vedno razšel na bojni nogi, a je bilo njegovo znanje vedno znova preveč dragoceno, da ga ne bi na plačilno listo vzel kdo drug. »Dokler nisem prišel v Force Indio, sem imel odlično statistiko. Od leta 1994 naprej smo z vsakim moštvom v 20-ih dirkah prišli na stopničke. S Toyoto smo rabili še največ časa,« Gascoyne odgovarja na vprašanje, ali ima manjše moštvo manj možnosti za uspeh od velikega.

Zdi se neverjetno, kako je lahko Lotus od septembra do danes naredil navidez soliden dirkalnik, medtem ko ga US F1 in Campos še vedno nista pokazala. Toda Gascoyne je bil v akciji že prej: »Ko smo se maja pri Litespeedu dogovarjali s Cosworthom, smo imeli takoj vse načrte za motor in smo takoj začeli z delom.« Litespeed je moštvo v F3, ki je želelo narediti podoben preskok kot Manor (zdaj Virgin GP), a so pridobili podporo Lotusa in Litespeed zdaj ostaja ekipa v F3, projekt formule 1 pa je postal Lotusov. Tako ni povsem res, da je moštvo dirkalnik naredilo v treh mesecih, vseeno pa gredo Gascoynu vse pohvale za dirkalnik, ki bo proti konkurenci prvič preizkušen naslednji teden v Jerezu.

V primerjavi z Virginom VR-01 je navzven veliko bolj zapleteno oblikovan in omeniti velja, da inženirji ne mečejo številnih krilc po dirkalniku, dokler dobro ne razumejo njegovega aerodinamičnega delovanja. Slike nam še zdaleč ne povedo vsega, vendar pa ima T127 več skupnega z ustaljenimi dirkalniki kot VR-01.

Zadnja Fernandesova pridobitev pri sestavljanju Lotusove kombinacije sta voznika. Trulli in Kovalainen imata za seboj izkušnje iz moštev, kot so Renault, Toyota in McLaren, veljata pa za ustaljena voznika formule 1, ki brez večjih težav najdeta sedež pri ustaljenih moštvih. »Spomnim se, ko mi je Tony prvič rekel, da bi imeli njiju. 'Pozabi, mi smo novo moštvo, nemogoče, da bo prišel kdo od ustaljenih voznikov,' sem mu rekel. To vse pokaže, kako odločen je Tony. Stalo ga je kar nekaj denarja, vendar zdaj ju imamo,« pravi Gascoyne.

S Trullijem je Gascoyne sodeloval že pri Renaultu, kasneje pa tudi pri Toyoti, prav Italijana pa si je najbolj želel: »Dobro se razumeva, a pomembneje je, da je Jarno v enem hitrem krogu najhitrejši dirkač od vseh, s katerimi sem delal v moji karieri. To je zame zelo pomembno.«

»Včasih mu nisem dal dirkalnikov, ki so mu nudili prave okoličine. Toda on ne paničari. Na treningih opravi svoj program, včasih se vprašaš, kaj počne, toda ko pride 15:00 v soboto, bo postavil čas, za katerega veš, da je točno tako hiter, kolikor je dirkalnik zmožen. Z Jarnom vedno vem, koliko imam za narediti na dirkalniku. Če je njegov čas dve sekundi od pole positiona, potem se moram jaz izboljšati za dve sekundi,« svoj hvalospev zaključuje Gascoyne.

Lep vpogled v delovanje mlade ekipe, sicer sestavljene iz samih izkušenih inženirjev, pa je za konec v šali podal Fernandes: »Heikki se pritožuje, da če v tovarno ne pride pred 8:30 zjutraj, nima kje parkirati. To je naša demokracija – v velikem moštvu bi dirkači zagotovo imeli svoj parkirni prostor, pri nas pa smo vsi enaki.«

Lotus je zaenkrat najprepričljivejše novo moštvo, a do prvega testiranja in odletelih krilc je podobno veljalo tudi za Virgin, kar priča o tem, da povsem na novo zgraditi ekipo formule 1 ni mačji kašelj. »Zanimivo, da smo dirkalnik s predstavitve ravno poslali na še en preizkus. Gre za nosilec prednjega krilca. Nima veze s tem, kar se je zgodilo Virginu, vendar pa  ravno tega testa še nismo opravili,« pravi Gascoyne, ki bo prve prave vtise o dirkalniku dobil že prihodnji teden.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija