Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Ferrari F150
Nova rdeča boginja?
Ferrari je danes v Maranellu predstavil novi dirkalnik Fernanda Alonsa in Felipeja Masse za letošnje prvenstvo 2011. Dirkalnik F150 se klanja državi Italiji in njenem veličastnem prazniku.
Bojan Vrbnjak
28. januar 2011 | 19:20:28

Rdeči iz Maranella so danes ob 10.07 uri svetu pokazali svoje novo orožje letošnje sezone, s katerim bosta voznika Fernando Alonso in Felipe Massa napadla letošnji naslov. Sicer je letošnja Ferrarijeva misija osvojitev obeh naslovov, toda verjamemo, da bo konkurenca storila vse, da bo njihova misija postala nemogoča. Ime novega dirkalnika F150 se navezuje na bližajočo se 150. letnico italijanske enotnosti. Optično je podoben svojemu predhodniku, novi je le Ferrarijev logotip na strani pokrova motorja. Povrhu pa nastavljivo zadnje krilce krasi italijanska zastava. 

Šef oblikovalcev Nicolas Tombazis je potrdil prvi vtis: "Res je, da je prednji del dirkalnika ostal podoben predhodnemu dirkalniku, zato smo se bolj posvečali zadnjemu delu, na difuzor, izpušni sistem in zadnje pnevmatike." Kljub temu pa prednjega dela ne bi smeli podcenjevati. "Učinek prednjega krilca ni pomemben samo zaradi stabilnosti z zadkom, temveč povzroča tudi kompleksno vrtinčenje zraka in delovanje dirkalnika je odvisno od interakcije z zadnjimi pnevmatikami. Zato je nastavitev prednjega krilca pomembna za učinek na zadku dirkalnika."

V središču novega pravilnika je vsekakor novo nastavljivo krilce, ki ekipo sili h kompromisu. Tehnični direktor Aldo Costa je mnenja, da bomo tekom sezone priča različnim variantam tega krilca, ki ga bo prvič voznik aktiviral s pritiskom na gumb. "Učinek zadnjega krilca lahko primerjamo z lanskim F-zračnikom. Na ravninah in v določenih mestih steze bo krilce položnejše, ker voznik ne bo potreboval veliko podtlaka."

Pri tem pa je tukaj še odstopanje med uporabo na kvalifikacijah in na dirki. "To krilce lahko na kvalifikacijah nenehno uporabljamo, kar pa ne velja za dirko. Tam bo uporabljeno le kot pripomoček za prehitevanje." Iz tega razloga Italijan računa s tem, da bodo najhitrejši časi kvalifikacij in dirk bistveno večji. "Na dirki bi lahko bili priča veliki razliki, kar zadeva čase krogov. V preteklem letu je bil F-zračnik na dirki uporabljen na vsaki ravnini, letos to ne bo več mogoče."

Toda ne samo to, moštva bodo prisiljena k drugačnemu strateškemu delovanju kot v preteklem letu. "Opravljene bodo podrobne analize, kako pomembna bo dirka v odnosu s kvalifikacijami. Verjamem, da se bo ta odnos v primerjavi z lanskim letom zelo spremenil," tako Costa.

Poleg zadnjega krilca bo ključnega pomena igrala tudi zadnja obesa novega Ferrarija. Red Bull je v lanskem letu stavil na rešitev prečke, ki mehansko sicer ne predstavlja prednost, vendar pa je dirkalniku RB6  dovoljevala, da uporablja ekstremno nizek zadek dirkalnika. In natanko temu cilju so sledili tudi pri Ferrariju F150, čeprav so na prvi pogled ostali pri dokaj konservativni rešitvi. "Ovrednotili smo različne konfiguracije obes, med drugim tudi sistem Red Bulla," izda Tombazis. Ali bo ta modificirana Neweyova rešitev zadnje obese skrivno orožje Ferrarija?

Po njegovem mnenju se pri Ferrariju z Red Bullom nahajajo na isti višini tudi v primeru kompaktnosti zadnje obese. "Pri obesi obstajajo številna težišča, na primer aerodinamika, možnosti nastavitev, številni amortizacijski sistemi. Primerno temu smo našli pot, ki na dirkalniku ni vidna, vendar dosegli smo, da je zadek manjši in veliko bolj kompakten kot v preteklosti in da smo sedaj enakopravni konkurenci." Toda vemo, da predstavljeni dirkalnik ne odgovarja realnosti, ki bo vidna na štartu uvodne dirke sezone v Bahrajnu.

"Dirkalnik bo na prvi dirki letošnje sezone povsem drugačen kot na prvih testiranjih prihodnji teden," je povedal šef ekipe Stefano Domenicali. "Priča smo določenim spremembam pravilnika, zaradi česar bo vzdržljivost odločilnega pomena. Naš cilj je, da na prvih testiranjih odpeljemo kar se da največ kilometrov, da zagotovimo vzdržljivost in da spoznamo nove pnevmatike Pirelli."

Za Domenicalija je to pomemben trenutek, ko predstavlja novi dirkalnik, ker se v tem trenutku  predstavijo tudi sadovi trdega dela preteklih tednov. Cilj letošnje sezone je jasen: "Želimo doseči naše cilje, da upravičimo naš ugled. Novi dirkalnik F150 je bil narejen samo za en cilj: Ta je tako enostaven, da ga ni treba omenjati." Seveda želijo osvojiti oba naslova svetovnega prvaka. "Sedaj moramo to samo še doseči."

"Naše moštvo je motivirano in spremenili smo strukturo, pridobili nove ljudi, da bi se lahko kontinuirano izboljševali." Med nove ljudi spada tudi nekdanji Red Bull strateg Neil Martin. Luca di Montezemolo v tem vidi korak v pravo smer uspeha. "Letos moramo zmagati in zato bomo dali vse od sebe. Naša ekipa je stabilna, toda v določenih področjih smo se izboljšali, kje smo potrebovali izboljšave."

"Letošnje prvenstvo za nas voznike predstavlja številne nove izzive," pravi prvi zvezdnik Ferrarija Fernando Alonso. "Sedaj se moramo navaditi na novi način vožnje in na sistem KERS. Za vse nas bo to zelo težko leto, kajti veliko se moramo učiti, toda sam sem zelo vključen v ekipo in sem v lanskem letu prispeval svoj del k nadaljnjemu razvijanju dirkalnika. Upam, da bo tako hiter kot je lep." Tudi Felipa Massa upa, da bo novi F150 konkurenčen dirkalnik. "Upam, da bo že od samega začetka konkurenčen."

Jutri naj bi Felipe Massa prvič okusil novi dirkalnik, danes popoldan pa je Fernando Alonso opravil prve kilometre novega dirkalnika F150 na stezi v Fioranu, pri tem pa ni kršil pravila prepovedi testiranj, saj je Ferrari snemal film za svoje sponzorje.

Pravi preizkus novega F150 pa se bo začel v torek, ko so v Valencii na sporedu prva uradna skupna testiranja moštev za letošnjo sezono 2011. Tudi takrat bo prvi na vrsti Fernando Alonso, ki bo novo rdečo boginjo testiral prva dva dneva.  Felipe Massa bo dirkalnik prevzel tretji in četrti dan testiranj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija